petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Od sledeće sezone više neće biti ništa isto!

Otkako je ruski biznismen, Sergej Samsonenko preuzeo SD Vardar, makedonski velikan je ostvario značajan sportski uspeh.

Fudbalski klub je izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ženska rukometna sekcija je osvojila tri bronze i dva srebra u Ligi Šampiona, dok je zasigurno najveći uspeh zabeležio muški rukometni klub koji je postao prvak Evrope u sezoni 2016/2017.

Počevši od ove sezone, Samsonenko je prestao sa finansiranjem ŽRK Vardara, te je usledio egzodus iz redova „crveno-crnih“ u kojem sada nastupaju samo domaće rukometašice, ali nažalost od naredne sezone i muška sekcija rukometnog kluba ostaje bez finansiranja, jer je ruski biznismen usled brojnih izdataka odlučio da više ne ulaže sredstva koja je proteklih godin izdvajao.

„Dragi građani, prijatelji imam jedno obaveštenje za Vas. Naime, prošla je sedma godina mog finansiranja rukometa u zemlji, počevši od ŽRK Vardar 2012. godine i već 2013. godine, pridružujući se RK Vardar. Nažalost, od sedam godina provedenih u rukometu, prošla je treća godina od kada se ja osobno svakodnevno borim za podršku klubu, uz stalno zaduživanje i uzimanje kredita. Pored ove borbe koju svakodnevno vodim iza sebe, u mojim kompanijama ima više od 5.000 zaposlenih koje podržavam sa svojim porodicama i koje ne želim da ih ugrožavam, a to se već odražava u mom stalnom zaduživanju za ovaj sport. Prihod koji rukometni klub ima od strane Evropskog rukometnog saveza i sponzora u proteklim godinama nije čak ni 10% budžeta koji sam izdvajao godišnje. Imao sam dosta obećanja da ću dobiti pomoć za rukomet, ali evo kao što sam spomenuo, sedma je godina i dalje nema pomoći. Zbog toga neću moći da nastavim sa finansiranjem rukometnog kluba Vardar naredne sezone. Proteklih godina Vardar kao simbol države dominirao je sportom. Vardar je, i biće nacionalni ponos za svakog građanina. Vardar je postao evropski prvak u muškoj konkurenciji u Ligi Šampiona 2017. i doneo evropsko zlato našoj zemlji.“, rekao je Samsonenko i zatim dodao:

„Ne zaboravimo da je 6 sezona u ŽRK Vardar osvojio: 6 nacionalnih titula, 5 kupova RM, tri puta evropsku bronzu, te dva puta i drugo mesto. U šest sezona u Republici Makedoniji Vardar je doneio: 4 naslova prvaka, 5 kupova RM, 2 super-kupa RM, 4 regionalna SEHA naslova, i titulu neprocenjivog značaja, Ligu Šampiona u 2017. Zbog svega navedenog sa ovim iskrenim pismom otvoreno pozivam sve makedonske biznismene da dođu i pridruže se finansiranju Rukometnog kluba. Vardar je jedna velika radost naše zemlje, nadam se da će ovo dotaknuti vaša srca i zajedno ćemo sačuvati naš ponos“, naveo je Samsonenko u svom saopštenju.

Nema sumnje da će prestanak finansiranja drastično uticati na situaciju u RK Vardar, koji bi tako vrlo verovatno ostale bez velikog broja sadašnjih igrača, dok i ambicije samog kluba više ne bi bile iste.

Nažalost, prema svemu od naredne sezone očekuje nas kraj „bajke“ zvana – RK Vardar koji je godinama unazad bio jedan od najboljih timova u Evropi i postao prepoznatljiv „brend“ širom Starog kontinenta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje