subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

POENI IGRAČA najbitnijih transfera! (3. deo Crvena zvezda)

U prvom članku ove serije bavili smo se igračima koji su prešli iz TurkTelekoma u druge klubove, kao i sjajnim Thompsonom koji ima tešku ulogu da zameni Micića u Efesu.

Više o tome pročitajte na sledećem linku – POENI IGRAČA najbitnijih transfera! (1. deo) – Sportske novosti

U drugom članku smo predstavili pojačanja KK Partizan i njihove poenterske statistike, o tome pročitajte ovde – POENI IGRAČA najbitnijih transfera! (2. deo Partizan) – Sportske novosti


Danas ćemo izneti statistiku POENA igrača koji su došli u Crvenu zvezdu.

Svakako najveće pojačanje za Zvezdu jeste poenterski plejmejker Shabazz Napier. Njegova karijera je potpuno revitalizovana nakon odlaska u Milano. Naime, on je bio 3. opcija u Portlandu iza Lillarda i CJ Mcolluma, da bi se otisnuo u Netse odakle je dalje tražio sebe u NBA. Otisnuo se u Zenit za koji nije odigrao niti minut u oficijalnim utakmicama zbog povrede koju je doživeo i koja ga je odvojila od parketa na godinu dana. Kasnije se vratio u Razvojnu ligu NBA gde je bio na proseku od 18,2 poena što je bilo dovoljno da ga preporuči Milanu. Potpuno je preokrenuo sezonu italijanske ekipe i spasio kredibilitet trenera Ettore Messine. U Evroligi je 11 utakmica bio na proseku od 14 poena.

Društvo Nedoviću i Napieru će praviti iskusni Miloš Teodosić. Veteran nema energije kao ranije, ali je vokalni lider na terenu. U ekipi Virtusa koja je uglavnom bila izjednačena po broju poena i niti jedan igrač nije bio u proseku dvocifren veći deo sezone, beležio je 10,2 poena uz 6 asistencija za 20 minuta igre.

Pošto ni Nedovića ni Napiera, a tek Teodosića ne krasi defanzivna igra, pravu stvar je uradio Duško Ivanović dovođenjem Adama Hange. Mađarski igrač iako je dobar strelac, u poslednjih 6 godina ima defanzivnu rolu i u Barceloni i u Real Madridu. Prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 4,3 poena.

Joel Bolomboy koji stiže iz Olympiakosa nije poznat po napadačkoj igri, ali defnitivno u saradnji sa Teom možemo očekivati lake poene na obruču iz zakucavanja. Prevashodno je doveden radi  zaštite reketa.

Produktivnost Mike Tobeya koji je uz Dončića vodio reprezentaciju Slovenije do dobrih rezultata, itekako će prijati Zvezdi. Visoki igrač koji ume da pogodi sa distance biće pretnja za defanzivu protivnika. U Barceloni se Tobey nije naigrao, i beležio je prosečno 5,9 poena dok je sezonu ranije u Valenciji u Evrokupu bio na proseku od 10,3 poena.

Nakon izleta u NBA i Chicago Bullse gde je mahom igrao u Razvojnoj ligi, perspektivni Marko Simonović se vraća u ABA ligu. U Windy City je beležio u proseku 14,9 poena.

Iz Baskonie direktno stiže Rokas Giedraitis. Litvansko krilo je iskusno i ima mnogo poena u rukama što u ALBA, što u baskijskom timu. Prošle sezone je bio na proseku od 10,4 poena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje