subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Poslednji meč ABA lige za Partizan ove sezone

U poslednjem kolu regularne sezone ABA lige Cedevita će u subotu u 19:00h u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Partizan.

Partizan je trenutno peti s omerom 11-10 i nema nikakve šanse da se u zadnjem kolu pomakne s tog mesta. S druge strane, Cedevita još uvijek ima izgleda da završi kao druga. Zagrepčani su 3. sa 16-5, a Budućnost VOLI uz isti omer i bolju međusobnu koš-razliku od Cedevite je druga. Aktualni prvaci Hrvatske Podgoričanima bi mogli uzeti drugo mesto, ako bi u zadnjem kolu oni pobedili Partizan, a Budućnost kod kuće izgubila od FMP-a.

„Igramo s ekipom koja nema veze s onom ekipom iz prvog dijela. Doveli su par igrača i stvarno igraju dobro. Dobili su zadnjih par utakmica, od toga Zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća i Budućnost u 21. kolu ABA lige. Ako ćemo mi igrati kako smo igrali zadnje utakmice, nemamo šanse. Moramo podignuti agresivnost i koncentraciju. Ja sam uvjeren da ćemo to napraviti jer mi moramo tu utakmicu dobiti. Partizan je uvijek veliki motiv, ali oni su u stvarno dobrom ritmu i formi i neće biti nimalo lako. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Mi moramo napraviti sve dok god imamo šanse da završimo drugi, a da i nemamo opet trebamo dobiti“, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedevita će igrati samo bez Tonija Katića, a centar Andrija Stipanović se vraća.

„Idemo u Zagreb sa željom da utakmicom poslednjeg kola, na jedan dobar način završimo ovaj deo sezone. Iako nećemo biti kompletni, pokušaćemo da energijom i zalaganjem pariramo još jednom učesniku plej-ofa i da iz tog pristupa dođemo do pobede. Cedevita je redovan učesnik doigravanja, imaju veoma kvalitetan tim i neće nam biti lako, ali verujemo u sebe i ono što radimo“, istakao je Čanak.

Nakon povrede lista, u tim se na prošloj utakmici vratio Marko Čakarević.

U prošloj utakmici protiv Partizana Cedevita je u 11. kolu ABA lige  u Beogradu slavila 92:82.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje