sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] A liga Australije, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu preostala dva duela A lige.

8:05h Brisbane Roar-Newcastle Jets

Nakon tri vezana poraza sve nade Brizbejna o eventualnom plej ofu su potonule. Na 8 kola do kraja oni za mestom u plej ofu zaostaju 8 bodova. Čini se nemoguća misija da se oni dokopaju tog mesta.  Tračak nade se pojavio kada su vezali dve sjajne pobede,ali nakon toga su usledila tri gore spomenuta poraza. Posebno ih boli poraz u prošlom kolu od Velingtona na domaćem terenu gde su poraženi sa 3-0, a uputili su čak 34 šuta ka golu rivala. Nestvarno je kako nisu uspeli da postignu makar jedan gol. Prevelik broj šansi su propustili i naravno da su zbog toga bili kažnjeni. Generalno im se to dešava tokom cele sezone. Njihova igra, makar što se napada tiče, nije uopšte loša. Stvaraju veliki broj šansi po utakmicama,ali je realizacija istih zaista loša. Najveći problem im pravi odbrana. Oni su druga najgora odbrana u ligi. Samo je Mekartur primio više golova od njih ove sezone.

Za Džetse je ovaj meč jako bitan. Oni u ovo kolo ulaze sa imperativom pobede. Trenutno se nalaze na 9tom mestu na tabeli sa 3 boda manje od Viktorija koji je na 6tom mestu. Pobedom na ovom meču bi se približili tom mestu koje vodi u plej of. Poraz bi ih postavio u nezgodnu situaciju, pogotovo ukoliko njihovi rivali za poziciju ostvare pobede. Džetsi u poslednje vreme igraju dobro. U ovo kolo ulaze nakon tri meča na kojima nisu doživeli poraze. Pobedili su Sidnej i Velington, da bi u poslednjem kolu remizirali sa Pertom. Džetsi imaju jedan od najboljih napada u ligi. Samo je Siti postigao više golova od njih. Glavna pretnja po gol rivala je sjajni Gruzijac Mikeltadze koji je drugi strelac lige sa 9 postignutih golova. Odbrana im nije toliko dobra, primaju dosta golova,ali ruku na srce taj segment igre su popravili jer u poslednja tri kola nisu primili gol.

Prognoza: Meč na kojem se sastaju jedna od najgorih odbrana i jedan od najboljih napada bi mogao da nam donese dosta golova.

Tip: 3+ @ 1.73 – 2:0


10:20h Mekartur-Pert

Mekartur je krenuo odlično u ovoj novoj sezoni. Pobeđivali su sve redom i dugo su bili na vrhu tabele. Ipak u poslednje vreme su dosta pali. Samo jedna pobeda u poslednjih 7 kola je dovela do njihovog pada na tabeli pa se sada nalaze na 5tom mestu i poprilično su ugrozili svoje mesto u plej ofu. Moraju što pre da se vrate na pobedničku stazu ukoliko hoće da sačuvaju to mestu u plej ofu,jer su njihovi rivali za poziciju u daleko boljoj formi. Napad je deo tima sa kojim oni nemaju mnogo problema. Napad im je na deobi drugog mesta sa napadom Džetsa po broju postignutih golova. Oni napadaju rivala od samog starta meča. Bukvalno od samog starta utakmice oni pritiskaju rivale i zbog toga i ne čudi da u većini mečeva golove postižu u prvih 30 minuta utakmice. Najviše svojih golova su postigli u tom intervalu. Ono što ne valja u njihovoj igri jeste odbrana. Oni su tim koji je ove sezone primio najviše golova u ligi.

Ima li kraja agoniji Perta. Pert je na početku sezone napravio jedan zaista respektabilan sastav. Miks dobrih igrača iz lige poput Fornarolija i dokazanih internacionalaca u vidu Staridža je obećavao dobru i uspešnu sezonu. Umesto toga dogodila se sezona za zaborav. Restrikcije i odlaganje zbog korone su potpuno poremetili Pert, totalno ih je to izbacilo iz ritma. Oni su tim koji je najmanje utakmica odigrao u tom periodu i sada imaju zgusnut raspored da to nadoknade. Drugi krivac za loše rezultate jesu i povrede. Mnogo prolema sa povredama imaju tokom cele sezone. Eto primera radi Staridž je od početka sezone odigrao ukupno 79 minuta. Igrač od kojeg se očekivalo da nosi tim nije ni 90 minuta odigrao. Napad im je jako neefikasan. Pokušali su da ga poprave vraćanjem u tim proverenih igrača poput Fitdžerelda,ali i to nije mnogo pomoglo. Jedina svetka tačka je Bruno Fornaroli, od 14 postignutih golova Perta, Fornaroli je postigao 7.

Prognoza: Meč na kojem ne bi trebalo da vidimo neki spektakularan broj golova. Mekartur je favorit i trebalo bi da slave. Očekujem da krenu žestoko od samog starta ka golu rivala i da im to donese rani pogodak na meču.

Tip: domaćin postiže 1+ golova u prvom poluvremenu @ 1.75 – 4:2 (1:2)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje