četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Domaćini bez velikog broja igrača ulaze u naredni duel

Za domaćine je ovo izuzetno bitan duel u kojem imaju imperativ ostvarivanja pozitivnog rezultata, ali se suočavaju sa velikim kadrovskim problemima…Utakmica se igra u večernjem terminu…

Jedan od parova 1/8-finala Lige Evrope, jeste i duel između italijanskog velikana – Intera sa jedne i nemačkog predstavnika – Ajntraht Frankfurta sa druge strane. Sada je na programu revanš utakmica u Milanu, dok je prvi njihov susret odigran u Nemačkoj završen nerešenim rezultatom – 0:0.

 

INTER bez ostvarene prednosti u prvom duelu ulazi u revanš duel, iako su „Neroazuri“ imali sjajnu priliku da „donesu“ kapitalnu prednost iz Frankfurta, ali tokom prvog dela igra nisu uspeli da realizuju jedanaesterac. Milanski velikan kao glavni cilj ove sezone ima obezbeđivanje plasmana u Ligu Šampiona naredne sezone, TOP 4 u nacionalnom prvenstvu Italije garantuje taj uspeh, ali je konkurencija za sam vrh tabele izuzetno velika i jaka, te je još jedan od „puteva“ koji vode u Ligu Šampiona, upravo i osvajanje trofeja u Ligi Evrope, što automatski vodi u grupnu fazu najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja. Pored toga, eventualni osvojen pehar u Ligi Evrope, bi zasigurno dosta značio i na psihološkom planu „posrnulom“ italijanskom velikanu, te će domaćini veoma ozbiljno pristupiti ovoj utakmici u kojoj je imperativ plasman u 1/4-finala. Međutim, trener ekipe, Lućano Spaleti ima velikih problema oko sastava tima, usled izostanka nekolicine izuzetno važnih igrača – Šime Vrsaljko (desni bek), Kvadro Asamoa (vezista, po potrebi i levi bek), Mauro Ikardi (napadač – najbolji strelac tima), Lautaro Martinez (napadač), Miranda (centralni defanzivac), Rađa Naingolan (vezista), Roberto Galjardini (vezista), Dalbert (levi bek), Žoao Mario (vezista).

AJNTRAHT FRANKFURT je pravi „hit“ ove sezone, igraju izuzetno dobro u nacionalnom prvenstvu, u kojem se i oni „bore“ za izlazak u Evropu i naredne sezone, dok u ovosezonskom izdanju Lige Evrope igraju veoma kvalitetno. U grupnoj fazi su ostvarili svih šest trijumfa, dok su u protekloj rundi takmičenja eliminisali Šahtjor, te su i dalje bez poraza u utakmicama Lige Evrope. Svakako da i gostujući tim „vreba“ svoju priliku za plasman u 1/4-finale, jer se nalaze u dosta dobroj formi u proteklom periodu, dok njihov naredni rival ima velikih problema sa izostancima.

Mišljenje urednika: Iako je prednost domaćeg terena na strani Intera, njih samo pobeda vodi dalje (ili eventualno novi remi bez golova, pa nakon boljeg izvođenja penala), ipak domaći tim ima brojne bitne izostanke, te se od njih očekuje jedna oprezna igra, pre svega u prvoj polovini meča…Sa druge strane, tim iz Frankfurta nema razloga za „jurnjavom“, njima i remi sa golovima ide u prilog, a i ne smeju da dozvole protivniku da lako stigne do prednosti, jer su „Neroazuri“ ove sezone pokazali da imaju dosta čvrstu odbranu, pogotovo na svom terenu…Stoga, verujemo da će i jedan i drugi tim dosta oprezno ući u ovaj duel (ne pokloniti protivniku pogodak i samim tim prednost), te da barem u prvih 45 minuta igre ne treba da očekujemo mnogo golova…

Glavni sudijaO.Hategan (Rumunija)

Predlog za tipovanjePP 0-1 gol / @1.45

0:1(0:1)

Utakmica je na programu 14. marta sa početkom od 21h na stadionu „Giuseppe Meazza“.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje