petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju se završava i veoma zanimljiva sezona u La ligi. U nedelju ćemo saznati koje će ekipe sledeće sezone igrati u drugoj ligi.

20h Alaves-Kadiz

Alaves ovo kolo dočekuje bez nekog rezultatskog imperativa. Njihove nade i snovi o opstanku u ligi su ugašeni u prethodnom kolu kada ih je Levante pobedio i povukao sa sobom u drugu ligu.Ipak, bez obzira na to, nema sumnje da će oni u ovaj meč ući motivisano, pre svega zbog svojih navijača,kako bi im se odužili za podršku,ali i sa željom da i oni sada nekog povuku u niži rang kao što je njih povukao Levante. Neverujem da će Alaves biti popustljiv na ovom meču prema rivalu, jer ni prema njima nisu bili popustiljivi u prethodnim kolima. Sigurno da žele na najbolji mogući način da se oproste od La lige, a to je pobeda naravno. Očekujem da odigraju napadački i da prikažu svojim navijačima dobar fudbal i nagrade ih za vernost tokom cele sezone. Glavna pretnja po gol rivala biće Joselu koji je od dolaska iz Njukasla igrao zaista sjajno. Napad im je bio dosta dobar u poslednje vreme,ali je odbrana poprilično podbacila. Previše primljenih golova, pogotovo u završnici prvenstva. U poslednja tri kola su primili čak 8 golova. Previše za tim kojem su trebali bodovi.

Kadiz u ovo kolo ulazi sa istim brojem bodova kao i Majorka, dok je Granada na bod više od njih. Tu su i Eleče i Getafe koji imaju tri boda više. Dakle, Kadiz u ovo kolo ulazi sa imperativom pobede. Njima su potrebna tri boda na ovom meču,ali i da neko od gore pomenutih rivala kiksne, pre svega Majorka ili Granada. Nekako su to najrealnije mete, ostala dva kluba će malo teže da stignu. Remijem u prošlom kolu su uspeli da zadrže šansu za opstanak,ali su igrali protiv nemotivisanog Reala. Sada će to biti značajno teže jer je sa druge strane itekako motivisan rival koji želi da ih povuče sa sobom u niži rang. Moraće Kadiz da odigra jedan sjajan meč. Moraju da napadnu od prvog minuta, što može da bude mač sa dve oštrice, imajući u vidu da njihova odbrana i nije previše jaka. Odbrana Kadiza je među najgorim u ligi i to daje priliku njihovim rivalima da postignu golove.

Prognoza: Veoma težak meč za prognozu, nekako je najrealnije odigrati na golove, moglo bi ih biti na obe strane.

Tip: GG @ 1.85 – 0:1


20h Granada-Espanjol

Dakle, kao što ste videli gore na tabeli Granada u ovo kolo ulazi sa bodom više od Kadiza. Njihova situacija, što se tiče opstanka je mnogo bolja nego kod Kadiza i Majorke jer zavise sami od sebe. Granada sudbinu drži u svojim rukama. Njima je u ovom kolu potrebna pobeda i time su sve rešili. Mogu da opstanu u ligi i ako ne pobede,ali onda im trebaju povoljni rezultati na ostalim mečevima. Mnogo lakši bi put bio da pobede na ovom meču i verujem da će oni ići upravo na takav ishod. Oni su pre 5 kola napravili smenu trenera i to se trenutno ispostavlja kao ključan detalj sezone. Na klupu je seo Karanka, to je njegov prvi samostalni posao u Španiji, bio je to rizičan posao,ali se za sada isplaćuje. Karanka je totalno promenio filozofiju igre, on je poznat kao trener koji ne igra nešto preterano ofanzivno,ali dolaskom u Granadu je to promenio. U 5 kola osvojio je 8 bodova i to se bi moglo da bude dovoljno za opstanak. Granada je zaista proigrala pod njegovom palicom. Počeli su da igraju znatno bolje, pogotovo u napadu. Počeli su da igraju znatno ofanzivnije i to od prvog minuta. Nema sumnje da će tako odigrati i na ovom meču i pobedom ostati u ligi.

Espanjol je svoje brige oko opstanka davno prebrinuo. Oni su odigrali sjajan prvi deo sezone i upravo im je to bilo dovoljno za opstanak. Malo su pali u formi kako je sezona odmicala, što je donekle i bilo očekivano,ali bitno da nisu ni u jednom delu sezone ušli u neku opasnu situaciju gde bi imali brige oko opstanka. Odigrali su jednu veoma dobru sezonu. Espanjol je ova sezone bio tim koji je igrao otvorene utakmice, krasila ih je dobra igra u napadu,ali i ne toliko dobra igra u odbrani. Sledstveno tome na njihovim mečevima je ove sezone padalo baš dosta golova. Što se tiče ovog meča,oni će u ovu utakmicu ući bez nekih prevelikih ambicija. Očekujem da odigraju nešto opuštenije, možda trener malo i promeša karte i pusti igrače sa manjom minutažom da igraju.U timu zasigurno neće biti najbolji strelac tima Raul de Tomas koji je suspendovan na ovom meču. To će biti veliki udarac za napad Espanjola.

Prognoza: Zbog cele situacije,ali i forme Granade, domaćin je favorit i trebalo bi da slave na ovom meču.

Tip: 1 @ 1.50 – 0:0


Spremili smo još jedan tip.

17:30h Elče-Getafe

Svedoci smo bili prošle nedelje kako su Sevilja i Atletiko Madrid odigrali nerešeno i time uspeli da ostvare svoj cilj. E na ovom meču je slična situacija.

Naime, kao što vidite Elče i Getafe su na tri boda prednosti u odnosu na Majorku i Kadiz. U slučaju da odigraju nerešeno otićiće na +4 i na taj način će osigurati opstanak. Svaki drugi rezultat bi mogao jedan od timova da uvede u nezgodnu situaciju,ako svi ostali rivali pobede. Dakle, remijem bi oba tima bila zadovoljna i ostvarili bi cilj, a to je opstanak u ligi.

Zbog svega toga predlog za ovaj meč je P/K X (poluvreme-kraj nerešeno), kao sigurnija opcija @ 1.68 – 3:1 (1:1)

drugi tip je konačan ishod meča X @ 2.90

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje