sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

Danas se nastavlja takmičenje u La ligi sa nekoliko veoma interesantnih duela.

14h Elče-Espanjol

Elče se nalazi u jako teškoj situaciji. Trenutno se nalaze na poslednjem mestu sa čak 11 bodova zaostatka za prvom ekipom van opasne zone, a to je današnji rival Espanjol. Elče je osvojio ukupno 9 bodova, od toga 6 kod kuće, dok su sa samo 3 osvojena boda na strani, najgora gostujuća ekipa. Prvu pobedu su ostvarili na prethodnom meču kod kuće i to protiv Viljareala. Sjajno odigran meč. Upravo je taj meč na neki način recept kako treba da igraju do kraja sezone. Oni više nemaju šta da čekaju. Moraju igrati napadački svaki meč, kao što i rade u poslednje vreme, pa šta im to donese. Od čekanja nema vajde, jer su u kritičnoj situaciji. Ovo je duel sa kojeg moraju uzeti bodove, duel protiv rivala za poziciju. Napad Elčea se popravio u poslednje vreme, počeli su da postižu golove,ali je odbrana i dalje jako loša. Lošoj odbrani je doprineo i taj napadački stil igre,ali to je nužno zlo koje moraju podneti.

Nije ni Espanjol u nekoj zavidnoj situaciji. U poslednja tri kola su uspeli da upišu samo jedan osvojen bod i to ih je dovelo do pozicije broj 17. Samo jedan bod su udaljeni od opasne zone, tj od Valensije koja je 18ta. Dakle, prvi sledeći kiks bi mogao da ih gurne u ambis zvani opasna zona. U ovo kolo ulaze nakon poraza od Sosijedada na domaćem terenu 3-2. Na tom meču su već nakon 45min gubili 3-0. Tu su na videlo izašle sve njihove najslabije karike, tj celokupna defanziva. U nastavku se probudio napad,ali je bilo previše 3 gola da se nadoknadi. Dakle, Espanjol je tim koji ima dobar tj kvalitetan napad,ali isto tako i lošu odbranu. Veoma su retki mečevi na kojima oni ne primaju golove. Zanimljivo je da mnogo bolje igraju na strani nego na svom terenu.

Očekivani sastavi:

Elche possible starting lineup:
Badia; Magalian, Palacios, Roco; Carmona, Gumbau, Mascarell, Verdu, Clerc; Ponce, Boye

Espanyol possible starting lineup:
Fernandez; Pierre-Gabriel, Gomez, Calero, Olivan; Vidal, Darder, Souza, Melamed; Braithwaite, Puado

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan veoma neizvesan meč sa golovima na obe strane terena. Jednostavno remi ne donosi ništa niti jednim niti drugima.

Tip: GG @ 2.00


21h Barselona-Kadiz

Barselona u ovo kolo ulazi kao lider šampionata sa trenutno 5 bodova prednosti u odnosu na Real. Ukoliko slave na ovom meču vratiće prednost na 8. Upravo to što je Real sinoć slavio i smanjio na 5 bodova, poziva na oprez i na to da nema opuštanja u ovoj trci za titulu. To kažem pre svega zbog Lige Evrope, gde ih očekuje revanš sa Mančesterom u četvrtak. Sigurno da je Ćaviju mnogo bitnija La liga, sam je rekao da je titula prioritet. Upravo zbog toga mislim da neće mnogo igrača promeniti na ovom meču. Verujem da će biti rotacija,ali ne mnogo, jer se kiks na domaćem terenu ne sme dozvoliti. Barsa zaista igra sjajno. Ne znaju za poraz od početka godine. Pobeđuju na svim frontovima. Ćavi je napravio zaista jedan sjajan tim, spoj mladosti i iskustva koji bi zaista mogao da vrati titulu na Kamp Nou.

Kadiz u ovo kolo ulazi nakon veoma bitne pobede nad Đironom na domaćem terenu. Ta pobeda ih je izvukla iz opasne zone od koje su sad udaljeni 2 boda. Kadiz je zaista popravio igru u 2023. godini i to se vidi na rezultatima. Ustalom ta činjenica da su van opasne zone to najbolje i pokazuje. Posebno se poravila igra na domaćem terenu gde imaju dve vezane pobede. Nažalost na strani ne igraju tako dobro. Što se tiče delova tima, napad se drastično popravio. Radilo se na tom delu tima tokom zimske pauze i to je dalo rezultata. Kadiz je počeo da postiže golove i to gotovo redovno i to je dalo rezultata. Setite se u prvom delu sezone, nisu dali gol u prvih 5-6 kola. Katastrofalan je bio napad. Što se tiče ovog meča, ovde nemaju šta da izgube, mogu da igraju opušteno pa možda nešto i izvuku. Prethodne sezone su slavili na Kamp Nou, tako da znaju kako se ovde igra.

Očekivani sastavi:

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Kounde, Christensen, Alonso, Balde; Roberto, F de Jong, Kessie; Raphinha, Lewandowski, Gavi

Cadiz possible starting lineup:
Ledesma; Carcelen, Fali, Hernandez, Arzamendia; Bongonda, Alcaraz, Escalante, Ocampo; Roger, Guardiola

Prognoza: Barselona je ovde favorit i trebalo bi da slavi sa nekoliko postignutih golova.

Tip: 1 i 1+1( pobeda Barse i po jedan gol u oba poluvremena) @ 1.68

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje