nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga,najava,predlozi za klađenje (NEDELJA)

Danas se  nastavlja takmičenje u La ligi sa nekoliko veoma zanimljivih duela.

14h Atletic Bilbao-Đirona

Nakon nekoliko veoma loših sezona u kojima je Bilbao završavao u donjem delu tabele, ova bi mogla da bude najuspešnija. Trenutno se nalaze na 7mom mestu sa samo 2 boda manje od 6te pozicije i sa jako dobrim šansama da se plasiraju u Evropu. Takođe, dogurali su daleko i u kupu gde se sastaju sa Osasunom. Dakle, za sada jedna uspešna sezona,ali ima još mnogo do kraja, videćemo na šta će to izaći na kraju. Bilbao je jedna prava domaćinska ekipa, od svojih 32 boda, čak 20 su osvojili na domaćem terenu. Na gostovanjima i nisu toliko dobri, ustalom u ovo kolo i ulaze nakon poraza na gostovaju Atl Madridu. Promenio je Bilbao stil igre koji ih je godina pratio. Njihovi mečevi su po pravilu bili veoma tvrdi, malo su golova davali,ali i malo primali. Sada su njiovi mečevi znatno efikasniji. Daju dosta golova, imaju dobar napad, pogotovo na domaćem terenu,ali retko kad uspeju da sačuvaju mreži, prime makar po jedan gol.

Njihov današnji rival ekipa Đirone igra jedan od najlepših fudbala u ligi. Đirona igra napadački protiv svakog rivala. Igraju otvoren, takozvani totalni fudbal. Dosta golova daju,ali i dosta primaju. Njihovi mečevi su među najefikasnijim u ligi. Ustalom o tome svemu najbolje govori podatak da su u prethodnom kolu savladali Almeriju sa čak 6-2. Na krilima te pobede pokušaće da ostvare neki rezultat i na ovom meču. Sigurno da su tim koji se najbolje pokazao od svih novih timova u ligi, imajući u vidu rezultate drugih. Nalaze se trenutno na 11tom mestu sa 5 bodova više od opasne zone. Jeste da 5 bodova nije mnogo,ali njihovih kvalitet i igra uopšte su znatno bolji od mnogih rivala i ne bi trebalo da imaju problema da opstanu u ligi.

Očekivani sastavi:

Athletic Bilbao possible starting lineup:
Agirrezabala; De Marcos, Paredes, Yeray, Yuri; D Garcia, Vesga; N Williams, Sancet, Muniain; I Williams

Girona possible starting lineup:
Gazzaniga; A Martinez, Bueno, Juanpe, Gutierrez; Tsygankov, Romeu, A Garcia, Riquelme; B Garcia, Castellanos

Prognoza: Mogao bi Bilbao da iskoristi otvorenu igru Đirone i postigne nekoliko golova.

Tip: domaćin @ 1.88


18:30h Almerija-Barselona

Almerija je u La ligu ušla kao osvajač Sekunde i sa ambicijama da u ovoj ligi i ostanu. Nisu počeli baš najbolje,ali su se kasnije probudili. Od novembra do januara su imali sjajnu seriju gde su poraženi samo jednom. Ipak, posle te dobre serije su upali u zaista lošu formu i sada imaju niz od 3 vezana poraza. U ovo kolo ulaze nakon debakla od Đirone 6-2. Nalaze se trenutno na 17tom mestu sa istim brojem bodova kao i 18ti Kadiz. Almerija je tim koji igra izuzetno otvorene mečeve. Napadaju svakog protivnika,žele da se nadigravaju i zbog toga su njihovi mečevi jako efikasni. Nažalost to im često ne donosi mnogo toga dobrog jer otvorena igra podrazumeva i dobru odbranu koju oni nažalost nemaju. Kod kuće igraju znatno bolje nego na strani i to im je jedan od aduta za ovaj meč.

Barselona u ovo kolo ulazi u ne tako dobrom raspoloženju. Tokom nedelje su pretrpeli prvi poraz posle dužeg vremena tj prvi poraz u 2023 godini,ali i poraz koji je ujedno značio i kraj nastupa u Evropi. Mančester ih je izbacio iz Lige Evrope pa će sada sve svoje snage da fokusiraju na dva fronta, na ligu i kup gde su u dobroj prilici da osvoje dva trofeja. Pobedom na ovom meču imaju priliku da se dodatno odvoje na tabeli jer je Real juče remizirao. Nema sumnje da će to biti dodatni motiv,ali sigurno da postoji i želja da se pobedom iskupe za ispadanje od Mančestera i da pokažu da je to bio samo loš dan.

Očekivani sastavi:

Almeria possible starting lineup:
Martinez; Mendes, Ely, Babic, Chumi; Robertone, De la Hoz, Costa; Puigmal, Suarez, Toure

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Kounde, Araujo, Christensen, Alba; F de Jong, Busquets, Gavi; Raphinha, Lewandowski, F Torres

Prognoza: Mogla bi Barselona da slavi da nekoliko postignutih golova.

Tip: gost 2+ @ 1.48


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje