četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Liga Evrope i Liga Konferencija najava, predlozi za klađenje (Četvrtak)

U četvrtak su na programu prvi polufinalni dueli lige Evrope i Lige Konferecija.

21h Fejnord-Marsej

Fejnord iza sebe ima zaista sjajnu sezonu. Guraju dobro na svim frontovima. U domaćem šampionatu su na trećem mestu sa tri boda prednosti u odnosu na rivale i na dobrom su putu da obezbede plasman u Ligu Evrope. U Ligi Konferencija su takođe sjajni. Grupnu fazu su prošli kao prvi u grupi. U nokaut fazi su bili veoma efikasni. Prvo su izbacili Partizan ukupnim rezultatom 8-3, da bi zatim Slaviju Prag izbacili rezultatom 6-4. Generalno ta dva rezultata najbolje i opisuju Fejnord ove sezone. Fejnord je ekipa koja igra otvoren, napadački fudbal. Vole da se nadigravaju sa protivnicima, ulaze spuštenog garda u mečeve. Jednostavno ne kalkulišu. U ovaj meč ulaze na krilima jedne veoma bitne pobede u ligi koju su ostvarili na spektakularan način golom u 90+6 minutu. Takve pobede dodatno podižu moral ekipi i sigurno da sa ogromnim samopouzdanjem dočekuju ovaj meč. Neverujem da će odstupiti od svog stila igre i na ovom meču, a uostalom i zašto bi kada donosi rezultate. Na ovom meču u timu neće biti nekoliko igrača. Van tima su  Guus TilAlireza JahanbakhshJens Toornstra,Linssen kao i prvi golman tima Bijlow. Odbrana je deo tima koji je najpogođeniji izostancima što i nije nešto što bi moglo da ohrabri navijače.

Marsej, takođe, ovaj dvomeč dočekuje u veoma dobroj formi. Oni su u poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima zabeležili čak 10 pobeda. U ligi su došli do pozicije broj 2, imaju 6 bodova više od rivala i na dobrom su putu da obezbede Ligu Šampiona sledeće sezone. U Evropi su svoje takmičenje počeli u Ligi Evrope gde su bili treći na tabeli pa su ispali u Ligu Konferencija. Prvo su izbacili Karabag, pa Bazel i u prošloj rundi su imali težak dvomeč sa Paokom. Marsej je tim koji se odlikuje sjajnim domaćim terenom gde melju rivale. U gostima su nešto slabiji i to je segment igre koji moraju da poprave. Igraju sličnim stilom kao i Fejnord. Nisu baš toliko efikasni,ali tu su negde. Odbrana im je nešto klimaviji deo tima, posebno se ne snalaze dobro protiv napadačkih timova kakav je Fejnord. Na ovom meču će imati i manjih problema sa sastavom jer u timu neće biti Undera,Balerdija i Luis Henrikea

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan veoma efikasan duel sa golovima na obe strane terena.

Tip: 3+ @ 1.68 – 3:2


21h Lajpcig-Rendžers

Promena trenera zadesila je i Lajpcig ove sezone. Loše su počeli sezonu,ali dolaskom Domenika Tedeska sve se promenilo. Zaigrali su mnogo bolje. U ligi su na dobrom putu da osiguraju Ligu Šampiona, u kupu dobro guraju ka trofeju, a i u Ligi Evrope su jako dobri. Od dolaska Tedeska Lajpcig je u 24 utakmice zabeležio samo 3 poraza, što je impresivno. Tedesko je potpuno podigao ekipu, promenio joj identitet, jednostavno vratio je stari Lajpcig. Lajpcig pod njegovom dirigentskom palicom igra ofanzivan napadački fudbal. Vole da napadaju rivala od prvog minuta. Napad im predvodi sjajni Francuz Nkuku od kojeg bukvalno sve zavisi. Nkuku igra sezonu života, postigao je do sada 30 golova u svim takmičenjima. Odbrana im je nešto lošiji deo tima i to bi morali da poprave ukoliko žele trofej u ovom takmičenju. Videlo se koliko je odbrana klimava u prošlom kolu Bundes lige kada su dozvoili rivalu da im da dva gola u poslednjih 5 minuta. Upravo je ta klimava odbrana šansa za njihovog rivala koji voli da napada. Na ovom meču u timu neće biti Willi Orban, Mohamed Simakan i Kevin Kampl.

Rendžers u jako dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč. Nakon odlaska Džerarda i dolaska Van Bronhorsta Rendžers je pao u formi. Iskoristio je Seltik tu seriju loših rezultata i preuzeo prvo mesto. Tada su već krenule priče da će odlaskom Džerarda sve propasti,ali nije se to dogodilo. Uspeo je Van Bronhorst da podigne formu svojoj ekipi i to sada izgleda drastično bolje. Istina da su ligu verovatno izgubili,ali ostaje i borba na dva fronta u Evropi i u kupu. U ovaj meč ulaze sa serijom od 4 vezana trijumfa gde su postigli čak 12 golova. Među tim pobedama je i jedna veoma značajna protiv Seltika u polufinalu kupa. Sigurno da im je ta pobeda posebno značila jer su tako prekinuli niz poraza od najvećeg rivala. U Ligi Evrope su takođe sjajno izgledali ovog proleća. Nakon brilijantne igre i izbacivanja Dortmunda, usledile su eliminacije naše Zvezde i posle i Brage. U tim mečevima Rendžers je pokazao koliko može da bude opasan, koliko je to zapravo kvalitetan tim. Vole da igraju napadački, posebno su jaki na domaćem terenu gde od prvog minuta napadaju. Na gostovanjima više vole da čekaju svoju priliku i kontrama sve rešavaju jer imaju veoma brze ofanzivne igrače. Na ovom meču će imati problema sa sastavom jer u timu nije nekoliko veoma bitnih igrača. Van tima su: Ramzi, Morelos i Roof.

Predlog: Ovo bi takođe mogao da bude jedan efikasan duel.

Tip: 3+ @ 1.68 – 1:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje