petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu preostali dueli Serije A, a mi smo za vas spremili najavu najiteresantnijih mečeva.

12:30h Fiorentina-Empoli

Fiorentina 47 bodova

Fiorentina se pred ovo kolo nalazi na 8mom mestu sa 4 bodova zaostatka za Romom koja je trenutno 6ta i koja drži poslednje mesto koje vodi u Evropu sledeće sezone. Igra Fiorentina dosta dobro i nema sumnje da bi plasman u Evropu bio kruna ove sezone. Mislili su svi da će pasti nakon odlaska Vlahovića,ali to nije tako. Pjontek i Kabral su dobro nadomestili njegov odlazak i Fiorentina gura u ligi. U ovo kolo ulaze nakon remija sa Interom i to na gostovanju, što se može okarakterisati kao dobar rezultat. Na domaćem terenu mnogo bolje igraju nego na gostovanjima. Po broju osvojenih bodova na domaćem terenu nalaze se na vrhu tabele. Posebno raduje njihova efikasnost kod kuće gde imaju prosek od skoro 2 gola po meču. Igraju otvoren napadački fudbal i zaista ih je lepo gledati ove sezone. Ovaj meč im je jako bitan, pobeda je preko potrebna jer im nakon ovog meča slede teški susreti sa Napolije, Milanom, Atalantom… Dakle, ukoliko žele plasman u Evropu ovu utakmicu prosto moraju dobiti.

Empoli 33 bodova

Empoli u ovo kolo ulazi sa pozicije broj 12. Od zone ispadanja su udaljeni 11 bodova i sa sigurnošću se može reći da neće imati brige oko opstanka u ligi. Takvom rezultatu mogu da zahvale prvenstveno prvom delu sezone gde su odigrali zaista sjajno. Ako bi se gledao samo drugi deo sezone oni bi sada zasigurno bili na dnu tabele. Po formi su jedna od najgorih ekipa u ligi. Empoli je svoju poslednju pobedu ostvario protiv Napolija početkom decembra. Od tada su u seriji od 13 mečeva bez pobede. Od tih 13 mečeva izgubili su 6 mečeva, a 7 su završili nerešeno. Zaista neshvatljiv pad u formi ekipe koja je gazila sve u ligi. Tom padu je najviše doprinela odbrana. Odbrana je zaista mnogo pala u formi. U tih 13 mečeva su primili 26 golova, što je u proseku 2 po meču. Trenutno je njihova odbrana po broju primljenih golova na samom dnu tabele. Samo je Salernitana primila više golova od njih, što je zaista loš podatak.

Prognoza: Gledajući formu ekipa, ovde je Fiorentina favorit. Trebalo bi očekivati da će domaćin krenuti od starta napački kako bi što pre došli do prednosti i pobedili. Očekujem da domaćin postigne makar dva gola na meču.

Tip: domaćin 2+ @ 1.50 – 1:0 


18h Sampdoria-Roma

Sampdoria 29 bodova

Sampdoria u ovo kolo ulazi nakon veoma bitne pobede na gostujućem terenu protiv Venecije. Tom pobedom su prekinuli seriju poraza,a još bitnije ta pobeda je ostvarena protiv ekipe koja se bori za opstanak. Tom pobedom su došli na 7 bodova prednosti upravo u odnosu na Veneciju i time malo smanjili pritisak što se tiče zone ispadanja. Naravno da posao nije završen i da im treba još mnogo bodova kako bi opstali u Seriji A. Niko nije mogao da predpostavi da će doći u ovu situaciju.Početak sezone nije nagoveštavao ovakav scenario,ali od početka 2022. godine su drastično pali u formi. Od početka godine su odigrali 11 mečeva i zabeležili 3 pobede i čak 8 poraza. Promenili su i trenera u tom periodu,koji je uspeo koliko toliko da popravi situaciju. Sigurno da im je pobeda protiv Venecije dosta značila, pre svega na samopouzdanju i da će sada mnogo lakše igrati ovaj meč gde realno i nemaju šta da izgube. Pred ovaj meč problem sa Sampdoriju pravi i statistika gde su mnogo gori na domaćem terenu. Oni ove sezone na domaćem terenu primaju u proseku 2 gola po meču, što je zaista loš podatak,ali i podatak koji bi Roma mogla da iskoristi.

Roma 51 bod

Roma sa druge strane u jako dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč. Oni su u prošlom kolu slavili u gradskom derbiju protiv Lacija prilično ubedljivo sa 3-0. Ta pobeda im je dodatno podigla samopouzdanje i dala krila. Videćemo hoće li nastaviti u istom ritmu i na ovom meču. Igra Rome je ove godine prilično nepredvidiva. Mogu da pobede bilo koga,ali isto tako mogu i da izgube od bilo koga. Pokazali su to ove sezone u dosta mečeva. Napad im funkcioniše zaista dobro. Tami Abraham polako,ali sigurno izrasta u jednog sjajnog napadača. Ove sezone je postigao 15 golova u ligi i treći je strelac iza Imobilea i Vlahovića. Odbrana se takođe dosta popravila. Vidi se da je Murinjo radio posebno na tom segmentu igre. U ovo kolo ulaze nakon četiri meča na kojima su ukupno primili samo 1 gol. To je zaista veliki pomak, jer su pre toga imali seriju mečeva na kojima su dobijali makar po gol, a neretko i više. Mnogo bolje igraju na domaćem terenu nego na strani i to je segment igre koji bi trebalo da poprave. Pobeda na ovom meču im je itekako potrebna jer se bore za mesto koje vodi u Evropu sa Lacijom i Atalantom. Na ovom meču će imati manjih problema sa povredama jer se Manćini povredio u reprezentaciji, dok je Veretu zaražen Covid-19 virusom.

Prognoza: Roma je ovde favorit i trebalo bi da slave,ali njihova nepredvidiva forma nije nešto što bi moglo da garantuje pobedu. Možda je bolje igrati golove kojih bi trebalo da bude na ovoj utakmici.

Tip: 3+ @ 1.85 – 0:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje