četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju je zaista bogat program u La ligi, a time i naše najave. Za vas smo spremili najavu najinteresantnijih utakmica.

16:15h Betis-Osasuna

Betis 50 bodova

Betis je jako dobro počeo sezonu i to na svim frontovima. Dugo su bili na trećem mestu u ligi i činilo se kako će vrlo lako osigurati mesto u Ligi Šampiona sledeće sezone,ali to nije tako. Upravo to guranje dobro na svim frontovima i zgusnut raspored u koji su upali u poslednjih mesec dana doveo je do velikog pada forme. Oni su trenutno na 5tom mestu sa 4 boda zaostatka za Atl Madridom i Barselonom. S obzirom u kakvoj su formi te dve ekipe Betis sebi više ne sme da dozvoljava kikseve. Dobra stvar po Betis je da su ispali iz Evrope, a u kupu im je ostao samo još jedan meč,pa se sada mogu fokusirati na primaran cilj, a to je liga. Igra Betisa je generalno jako dobra ove sezone. Veoma su efikasni, napad funkcioniše zaista sjajno, a što se tiče odbrane ona je osrednja. Po broju primljenih golova se nalaze na 10tom mestu. Primili su najviše golova od top 5 ekipa. Dakle, u tom segmentu ima mesta za popravku. U ovo kolo ulaze nakon razočaravajućeg remija protiv Selte. Dakle, pobeda na ovom meču im je preko potrebna,ali neće biti nimalo lako,što zbog rivala koji je u dobroj formi, što zbog problema sa izostancima koji su ih zadesili. Naime, Pelegrini na ovom meču neće moći da računa na dosta igrača. Van tima su Montoja, Kamarasa, Teljo, Kvardado, najbolji strelac Fekir je suspendovan kao i Pezela. Dakle u ovo kolo ulaze bez 6 igrača. Moraće Pelegrini dosta da promeša karte pred ovaj meč.

Osasuna 38 bodova

Osasuna u ovo kolo ulazi sa 10tog mesta. Oni su tačno na sredini tabele i sigurni su tu. Niti mogu da padnu, niti da se popnu nešto previše pa mogu bez velikog rezultatskog pritiska da igraju do kraja sezone. Vidi se to, jer je upravo ta igra bez pritiska doprinela da oni igraju mnogo bolje u poslednje vreme. U poslednja tri kola su ostvarili 2 pobede, a pred ovaj meč su savladali prilično ubedljivo Levante na svom terenu sa 3-1. Osasuna je jedna nepredvidiva ekipa sa kojom bukvalno nikad ne znate na čemu ste. Mogu da uvek da iznenade, što prijatno, što neprijatno. Reč je o timu koji ima jedan sasvim solidan napad i solidnu odbranu. Po broju primljenih golova su tu negde sa Betisom, a mnogo su niže na tabeli. Na ovom meču nekih većih problema sa povredama.

Prognoza: Bez obzira na sve probleme Betis je favorit na ovoj utakmici. Ovakve mečeve moraju dobijati ukoliko žele mesto u vrhu Primere. Mnogo sigurnije je odigrati golove,a mislim da bi ih moglo biti. Verujem da domaćin može da postigne makar 2 komada.

Tip: domaćin 2+ @ 2.10 – 4:1


18:30h Valensija-Kadiz 

Valensija 40 bodova

Valensija je na 9tom mestu sa 8 bodova manje od 6to plasiranog Real Sosijedada, tako da su im zaista male šanse da se dokopaju mesta koje vodi u Evropu. Ipak to ih nije sprečilo da igraju dobro. Oni su u jako dobroj formi. Trenutno su u seriji od 4 utakmice bez poraza. Na ta 4 meča su osvojili 10 bodova što je prilično dobro. Valensija ima šanse ove sezone za trofej s obzirom da su u finalu kupa gde će igrati protiv Betisa. Ukoliko uspeju još malo da poprave mesto na tabeli i možda osvoje kup mogla bi ovo biti jedna sasvim solidna sezona za njih. Reč je o timu koji igra dosta otvoren fudbal ove godine. Imaju jedan sasvim solidan napad koji predvodi Gustavo Guedes, ali i ne toliko dobru odbranu. Retki su mečevi gde oni ne primaju golove ove sezone i verovatno je to glavni razlog zbog čega nisu bolje plasirani. Domaći teren je mesto gde pružaju zaista dobre partije i većinu svojih bodova su osvojili na svojoj Mestalji.

Kadiz ovo kolo dočekuje u sasvim dobroj formi. Samo jedan poraz u poslednjih 5 kola su doveli do toga da izađu iz opasne zone i sada se nalaze na jedan bod više od Majorke koja je 18ta. Sigurno da im predstoji grčevita borba za opstanak i da im treba još mnogo bodova kako bi se sačuvali. Ne ide im u prilog raspored, jer oni od svih ekipa koje se bore za opstanak imaju najteži raspored. Predstoje im osim ovog meča i dueli sa Realom, Barselonom i Seviljom. Zaista teški rivali i tim pre će ostali mečevi protiv slabijih ekipa biti mnogo bitniji. Popravio je Kadiz formu kako napada tako i odbrane. Odbrana im je bila posebno kritična, bila je jedna od najgorih i sada je pri dnu,ali pomaka ima. U poslednjih 5 kola samo tri primljena gola.

Prognoza: Biće ovo jedan veoma zanimljiv duel na kojem dajem prednost domaćinu pre svega zbog domaćeg terena. Mnogo bolje je odigrati golove gde mislim da bi moglo da ih bude. Mogao bi domaćin da postigne makar dva gola. Nije nemoguće da se i gosti upišu na semaforu, posebno Negredo koji će biti posebno motivisan.

Tip: domaćin 2+ @ 2.15 – 0:0


21h Barselona-Sevilja

Za kraj jedan derbi meč i prava poslastica.

Barselona 54 boda

Barselona se nalazi u fantastičnoj formi. Trenutno su na trećem mestu sa tri boda zaostatka za današnjim rivalom. Barselona je dosta loše počela sezonu,ali stvari su počele da se popravljaju od dolaska Ćavija na klupu koji je bukvalno preporodio ekipu. Da su ovako igrali od početka sezone bili bi sigurno u borbi za titulu. Barselona je poslednji poraz doživela sredinom decembra prošle godine. Od tada ređaju sjajne rezultate. Dogurali su i do završnice Lige Evrope gde su jedni od glavnih favorita za osvajanje. Kruna dobre igre bio je meč prošlog kola gde su naprosto demolirali Real Madrid sa 4-0. Tom pobedom su svima pokazali u kakvoj se formi nalaze i kakav je tim napravio Ćavi. Sjajan spoj mladosti i iskustva. Spoj koji trenutno deluje prilično impresivno. Barselona je tri od poslednja 4 meča u ligi postizala po 4 gola. Dakle u poslednja 4 ligaška meča imaju čak 14 postignutih golova. Preporodio je Ćavi igrače za koje su svi smatrali da su loši. Feran Tores je proigrao, Obamejang je proigrao, vratio je Dani Alveša iz zaborava, ma sjajan posao radi. Sigurno da pucaju od samopouzdanja i da će pokušati da nastave seriju pobeda i na ovom meču. Dodatni podsticaj je i oporavak igrača. Dugo se nije dogodilo da Ćavi ima samo dva igrača koja su povređeni, a to su Dest i Sergi Roberto.

Sevilja sa druge strane ne može da se pohvali tako dobrom formom. Svega jedna pobeda u poslednjih 5 kola je dovela do toga da im se snovi o tituli rasprše. Sada im predstoji mnogo veća borba,a to je borba da zadrže mesto u top 4. Atletiko Madrid i Barselona su se približili, a nije daleko ni Betis, tako da ukoliko nastave sa ovako lošom igrom ne bi bilo neverovatno da na kraju od drugog mesta i već viđene pozicije u Ligi Šampiona završe na 5tom mestu. Sevilja muku muči sa realiazacijom. Napad im zaista loše izgleda. Oni su u poslednjih 5 kola postigli samo 4 gola. Na tri meča nisu postigli niti jedan gol, što je za tim koji je pretendovao na titulu zaista malo. Njihova velika sreća je što imaju jednu od najboljih odbrana u ligi i što je upravo ta odbrana zaslužna za većinu bodova. Dodatni problem pred ovo gostovanje predstavljaju i izostanci. Lopetegi na ovom meču neće moći da računa na čak 8 igrača. Van tima su , Fernando, Yassine Bounou, Thomas Delaney, Rafa Mir, Marcos Acuna, Suso, Karim Rekik i Alejandro Gomez.

Prognoza: Gledajući formu i ekipa Barselona je ovde veliki favorit. S obzirom kako efikasno igraju ovo je dobra prilika da se odigraju golovi.

Tip: domaćin 2+ @ 1.58 – 1:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje