petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

Danas su na programu 4 duela Serije A

15h Venecija-Atalanta

Venecija se nalazi u jako lošoj situaciji. U ovo kolo ulaze sa serijom od 7 vezanih poraza. Samo jednom su u istoriji vezali 8 poraza i to je bilo 1949. godine. Kako su krenuli, nije nemoguće da dostignu,ali i obore ovaj rekord. Jako loša, forma. U poslednjih 5 mečeva su postigli samo 1 gol. Sve to ih je dovelo do zone ispadanja i trenutno sa Kaljarijem koji je u sigurnoj zoni zaostaju čak 6 bodova. Ukoliko zaneti nešto drastično i to veoma brzo ne promeni sledi im ekspresan povratak u Seriju B. Nije ništa naslućivalo da će oni biti kandidati za ispadanje. Dobro su gurali u prvom delu sezone,ali u 2022. godini se dogodio katastrofalan pad forme koji traje još uvek i iz kojeg izgleda izlaza nema. Na sve to nadovezali su se i izostanci. Na ovom meču će među stativama biti opet treći golman, jer su prva dva golmana Romero i Lezerini povređeni. Osim njih dvojice van tima su i Tyronne Ebuehi,Antonio Vacca, Sofian Kiyine i Ridgeciano Haps.

Ne cvetaju ruže ni u Bergamu. Atalanta je takođe u katastrofalnoj formi. U poslednjih 5 kola samo 1 pobeda. Ovo kolo ulaze nakon tri vezana poraza. Poraz od Verone u prethodnom kolu ih je gurnuo na 8mo mesto sa 5 bodova zaostatka za Lacijom koji drži to poslednje mesto koje vodi u Evropu. Dakle, pobeda na ovom meču je imperativ. Ne postavlja se pitanje. Ukoliko žele da zadrže priključak za timovima koji se bore za Evropu ovo moraju da dobiju. Od Lige Šampiona nema ništa, sada bi Liga Konferencija bila premijum za njih. Zaista neshvatljiv pad forme u poslednja dva meseca. Do tada su sjajno gurali bili u top 4 u ligi, dobro gurali u Ligi Evrope,ali eto za samo 2 meseca su sve upropastili i sada se grčevito bore da pokupe makar mrvice od ove sezone. Ne treba ni podsećati da su bili jedni od favorita za osvajanje skudeta na početku. Na ovom meču pod znakom pitanja su Toloi, Malinovski i Frojler.

Prognoza: Atalanta je manje loš tim u ovom meču i trebalo bi da slavi.

Tip: 2 @ 1.50 – 1:3


18h Inter-Roma

Inter u jako dobroj formi dočekuje ovaj meč. Nakon loše igre početkom godine i pada na tabeli, Neroazuri su se podigli u pravo vreme. Uspeo je Inzagi da tempira formu u pravo vreme. U ovo kolo ulaze na krilima 4 vezane pobede. Sve je krenulo nakon pobede na gostovanju Juventusu, nakon toga su vezali još dve pobede, a tokom nedelje su pobedili u polufinalu kupa najvećeg rivala Milan sa 2-0 i plasirali se u veliko finale gde ih čeka Juventus. Sigurno da sa ogromnim samopouzdanjem dočekuju ovaj meč.  San o duploj kruni je još uvek itekako aktivan i realan. Zaostaju samo 2 boda za Milanom,ali imaju i utakmicu manje. Plus i Milan u ovom kolu ima veoma teškog rivala u liku drugog Rimskog kluba Lacija. Dakle, ako Inter danas pobedi prebaciće pritisak na drugu stranu, a i izbiće na čelo tabele makar na 24h. Sve to sigurno zna i Inzagi i nema sumnje da će krenuti žestoko od samog starta. Protiv Rome imaju jako dobar skor od 7 vezanih mečeva bez poraza. Jako dobra vest za Inzagija je i to što je samo Vidal povređen pa ima skoro najjači sastav na raspolaganju, što baš dugo nije bio slučaj.

Roma u ovo kolo ulazi u seriji od 12 mečeva bez poraza, od čega su čak 7 pobedili. Zaista se nalaze u dobroj formi, kao i njihov rival. Uspeo je Murinjo da isčupa ekipu iz velikog kolapsa u kojem su se nalazili. Još jednom je izvukao svoj čarobni štapić i Roma se izdigla iz svega poput feniksa. U ovo kolo ulaze nakon remija protiv Napolija koji je izboren golom u poslednjih 10 minuta meča. Generalno to je jedna od karakteristika Rome u poslednje vreme. Nikako ne odustaju, igraju do poslednjeg sekunda meča napadački i najviše golova postižu upravo u toj završnici u tih poslednjih 10 minuta. Uspeo je Murinjo da im usadi taj segment igre na ne padnu koliko god bio rezultat loš. Većina timova ulazi u nervozu, pravi glupe greške,ali ne i Roma. Stiskaju još više i postižu golove. Jedina mana im je odbrana. Jeste taj segment igre Murinjo popravio,ali ima tu još mnogo prostora za napredak jer primaju zaista olako golove i to protiv daleko slabijih protivnika. Oni se trenutno nalaze na 5tom mestu, bore se da zadrže to mesto koje vodi u Ligu Evrope jer ih pritiska gradski rival Lacio koji je na 2 boda zaostatka. Na ruku im ide činjenica da i Lacio ima težak meč, pa u slučaju neuspeha neće pasti na tabeli.

Prognoza:Inter je ovde favorit, ali bi bolja opcija mogli biti golovi. Interov napad funkcioniše zaista dobro u poslednje vreme. Sa druge strane je porozna odbrana Rome, koja je pogotovo porozna u derbijima. Mogao bi domaćin do makar 2 gola na ovom meču.

Tip: domaćin 2+ @ 1.73 – 3:1


20:45h Verona-Samdorija

Verona u ovo kolo ulazi na krilima velike pobede koju su ostvarili na gostovanju u Bergamu. Pobeda nad Atalantom im je donela mesto broj 9 na tabeli, sa 3 boda zaostatka za Atalantom koja je 8ma. Dakle, postoji šansa da dođu i do top 8 ukoliko nastave u ovakvom ritmu. Još jedna bitna stvar za njih je i da su pobedili na gostovanju koje im je tokom cele sezone veliki problem. Kod kuće su drastično bolji. U Veroni su se retki klubovi dobro proveli, velika većina njih je izašla sa nekoliko primljenih golova. U prilog tome ide i činjenica da imaju prosek od po 2 postignuta gola po meču na domaćem terenu. To je jedna sjajna statistika koju nemaju i daleko jači i kvalitetniji timovi do Verone u ligi. Nije to ni čudo jer Tudorovi momci melju rivala od prvog do poslednjeg minuta. Napadaju kao osice na gol. Eto u meču sa Atalantom su uputili čak 21 šut. Neće ništa biti drugačije i na ovom meču. Sampdorija im je dužnik iz prvo dela sezone jer su ih dobili sa 3-1. Generalno nemaju dobar učinak sa Sampdorijom, jer u poslednjih 12 međusobnih duela samo 3 pobede. Eto prilike da se popravi taj učinak.

U jako lošoj formi Sampdorija dočekuje ovo kolo. Od početka 2022. godine su odigrali 15 mečeva i samo na tri su slavili. U ovo kolo ulaze nakon katastrofalnog i najbolnijeg poraza od Salernitane koja se grčevito bori za opstanak. Bio je to njihov 20ti poraz u sezoni čime su izjednačili svoj negativni rekord ostvaren pre dve sezone. Kako su krenuli nije nemoguće da i još poprave taj loš učinak. Sve to ih je dovelo do pozicije broj 16 sa 7 bodova više od zone ispadanja. Sreća pa su imali dobar prvi deo sezone pa će najverovatnije da se izvuku da ne ispadnu iz lige. Ali po trenutnoj formi njihovo mesto i jeste u zoni ispadanja. Na svu tu njihovu muku nadovezale su se i povrede. Na ovom meču u timu neće biti dvojac Đovinko-Gabijadini.

Prognoza: Verona jeste favorit na ovom meču,ali je mnogo bolje odigrati golove kojih bi moglo biti i na obe strane terena.

Tip: 3+ @ 1.73 – 1:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje