petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu su na programu 4 duela Serije A.

15h Empoli-Salernitana

Empoli u ovo kolo ulazi nakon poraza od Intera. Sjajno su počeli taj meč, dali na brzinu dva komada,ali su onda stali i dozvolili Interu da preokrene meč. Time se nastavila loša serija rezultata u kojoj se Empoli nalazi od decembra prošle godine. Oni su u poslednjih 20 mečeva slavili samo jednom. Ipak, bez obzira na to, sigurni su što se tiče ispadanja i mogu na miru da privedu prvenstvo kraju. Takvom raspletu mogu da zahvale pre svega sjajnom prvom delu sezone gde su mleli sve redom i bili u top 10. Empoli krasi brza napadačka, otvorena igra. Igraju efikasne mečeve, zaista ih je lepo gledati. Tako su igrali u prvom delu sezone, a tako igraju i poslednja 3 kola. Videlo se to protiv Intera, video se taj stari Empoli makar za trenutak na tom meču. Kao da polako izlaze iz te krize,ali rezultata nema. Dobro, gotova je ova sezona,ali zna Andreazoli kako treba da krene sledeću. Na ovom meču je sasvim moguće da Andreazoli da priliku i nekim igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu.

Apsolutni hit poslednja dva meseca ne samo u Italiji, nego i u dobrom delu Evrope jeste Salernitana. Sve ovo što oni rade u poslednje vreme je dobilo i svoj naziv, “ Great escape “. Nije nemoguće da se po ovome snimi i neki film, jer je ovo sjajan scenario nema šta. Cele sezone su igrali loše,bili gotovo prežaljeni,ali su onda početkom 2022. godine povukli kjučan potez. U klub su doveli Davide Nikolu, specijalistu za izvlačenje ekipa iz opasne zone. Nije ni on krenuo najbolje,ali malo po malo gradio je tim i epilog je sledeći. Oni su u poslednjih 6 kola slavili 4 puta. Takav uspeh im je doneo beg iz opasne zone i sada su na dva kola pre kraja 1 bod iznad zone ispadanja. Istina, nisu još ništa rešili itekako su u opasnosti,ali sada makar sve zavisi od njih, sve imaju u svojim rukama. Sva je prilika da će se sve rešiti u poslednjem kolu kada oni budu igrali na domaćem terenu protiv Udinezea. Njihova igra je sjajna u poslednje vreme.Igraju napadački od prvog minuta, kao osice napadaju protivničke odbrane i to neretko dovodi do toga da u ranim fazama meča postižu golove. Ono što i dalje nije rešeno i što ih je koštalo bodova u prošlom kolu jeste odbrana. Imaju najgoru odbranu u ligi i to je nešto što bi moglo da ih sputa u borbi za opstanak.

Očekivani sastavi:

Empoli possible starting lineup:
Vicario; Stojanovic, Romagnoli, Luperto, Parisi; Bandinelli, Asllani, Zurkowski; Henderson; Cutrone, Pinamonti

Salernitana possible starting lineup:
Sepe; Gyomber, Radovanovic, Fazio; Mazzocchi, Ederson, L. Coulibaly, Kastanos, Ruggeri; Verdi, Djuric

Prognoza: Veoma težak meč za prognozu konačnog pobednika. Empoli bez motiva,a Salernitana sa imperativom pobede. Očekujem otvoren meč, verujem da će Empoli ući spuštenog garda željan nadigravanja i to bi moglo da donese efikasnu utakmicu.

Tip: GG @ 1.53 – 1:1


20:45h Roma-Venecija

Roma ovo kolo ne dočekuje u baš najboljem raspoloženju. U poslednja 4 kola svega dva osvojena boda, pre par dana poraz od rivala za poziciju, Fiorentine, doveli su Romu u dosta nezgodnu situaciju. Oni se trenutno nalaze na 6tom mestu, sa istim brojem bodova kao i Fiorentina i Atalanta koji su na 7mom i 8mom mestu. Prvih 7 timova ide u Evropu, dakle neko od ova tri tima neće ići. Istina, ima Roma priliku da obezbedi Evropu i osvajanjem Lige Konferencija gde igraju u finalu protiv Fejnorda krajem ovog meseca. Ipak, bez obzira na to, želi Murinjo da se osigura i preko lige. Oni kod kuće igraju ove sezone jako dobro. Po broju osvojenih bodova na domaćem terenu se nalaze na 4tom mestu, dakle samo 3 ekipe su osvojile više bodova od njih. Ovo je njihov poslednji meč na domaćem terenu u ovoj sezoni i sigurno da će želeti da se oproste od svojih navijača jednom ubedljivom pobedom. Napad im funkcioniše dosta dobro,ali je odbrana ta koja je loš deo tima. Potpuno atipično za tim koji vodi Murinjo. Oni su ove sezone na samo 10 mečeva uspeli da sačuvaju svoju mrežu, što je zaista loše. Videćemo hoće li to uspeti i na ovom meču protiv rivala koji je itekako motivisan.

Venecija u ovo kolo ulazi nakon veoma važne pobede protiv Bolonje u prošlom kolu. Tom pobedom su prekinuli niz od 10 mečeva bez pobede,ali i koliko toliko održali svoje nade za opstanak u životu. Oni su trenutno na poslednjem mestu sa 5 bodova manje od Salernitane koja je prva iznad crte. Dakle, potrebne su im dve pobede,ali i dosta toga da se namesti kako bi opstali. U procentima, njihove šanse za opstanak su manje od 5,ali nema sumnje da se neće predati. Pokazali su to u meču sa Bolonjom. Po mišljenju mnogih oni su svoje šanse prokockali u duelu sa Salernitanom pre 10tak dana. Nisu smeli taj meč da izgube. Nema sumnje da će oni na ovom meču igrati napadački i to od prvog minuta. Nemaju šta da brane, oni moraju pobediti, ništa drugo im ne igra. Upravo zbog toga očekujem takav pristup meču. Loša odbrana pri takvom stilu igre može otvoriti vrata brzim kontrama Rome.

Očekivani sastavi:

Roma possible starting lineup:
Patricio; Ibanez, Smalling, Kumbulla; Karsdorp, Cristante, Veretout, Zalewski; Pellegrini; Zaniolo, Abraham

Venezia possible starting lineup:
Maenpaa; Svoboda, Caldara, Ceccaroni; Mateju, Ampadu, Vacca, Cuisance, Haps; Aramu; Henry

Prognoza: Obema ekipama je pobeda potrebna. Po kvalitetu Roma je bolji tim. Očekujem jedan otvoren meč na kojem bi moglo da se vidi dosta golova i to u oba poluvremena.

Tip: 1+ pp i 3+ kraj ( 1 plus prvo poluvreme i 3+ kraj) @ 1.50 – 1:1 (0:1)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje