petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu su na programu 4 duela Serije A. Pred nama je borba za mesta koja vode u Evropu. Dok će se u nedelju odlučivati o šampionu,kao i o timovima koji će u niži rang.

20:45h Lacio-Verona

tabela sa pozicijama uoči poslednjeg kola

Lacio je trenutno na 5tom mestu sa 3 boda više od Rome koja je 6ta,ali i sa 4 boda više od od Fiorentine i Atalante koji su na mestima ispod. Dakle, Lacio je osigurao mesto u Ligi Evrope sledeće sezone. Samim tim Lacio u ovom kolu nema neki preveliki rezultatski imperativ. U ovo kolo ulaze nakon remija sa Juventusom i to golom u poslednjim sekundama meča našeg Sergeja. Lacio je odigrao jednu dobru sezonu, pogotovo napadački dobru. Bili su poprilično efikasni, ne baš kao pod vođstvom Inzagija,ali tu negde. Glavni protagonisti su bili tj i dalje su Imobile i naš Sergej,ali potpomognuti Pedrom. Imobile će i ove sezone najverovatnije biti najbolji strelac lige, ima 3 gola više od Vlahovića i teško da tu nešto može da se promeni. Dakle, jedan veoma kvalitetan napad. Ono što im je predstavljalo najveći problem ove sezone jeste odbrana. Odbrana je bila zaista dosta loša. Oni su primili najviše golova od svih timova u top 8 u ligi, što je veoma loše. Odbrana će biti fokus ovog letnjeg prelaznog roka. Prosto je čudno da tim koji vodi Sari koji generalno dosta obraća pažnje na taj deo tima primi toliko golova,ali eto. Moguće da je to malo izazvano i ofanzivnim stilom igre koji je često odbrambene igrače ostavljao na vetrometini. Na ovom meču jedino je Imobile pod znakom pitanja.

Verona u ovo kolo ulazi nakon poraza od Torina. To im je drugi vezani poraz i sigurno da će pokušati da prekinu tu seriju na ovom meču i na najbolji mogući način završe ovu sezonu. Verona je odigrala potpuno dva različita dela sezone. U prvom delu sezone su bili loši, gubili na sve strane,ali su onda napravili ključan potez sezone postavljanjem Tudora na mesto trenera. On je preporodio ekipu. Verona je od njegovog dolaska postala jedna veoma ofanzivna, efikasna ekipa. Ekipa koja ima jedan od najboljih procenata postinutih pogodaka po utakmici u 2022. godini. U jednom delu sezone samo je Bajern bio efikasniji od njih, što je odličan podatak. Dakle, jedna veoma ofanzivna, napadački moćna ekipa,ali i ekipa koja nema previše jaku odbranu.  Sigurno da je Verona jedna od ekipa koja će sa velikim ambicijama i snovima ući u narednu sezonu. Ukoliko je odigraju kao drugi deo ove, biće sigurno u top 7 klubova u ligi. Po stilu igre zasigurno pripadaju tamo.

Prognoza: Rezultatski nebitan meč bi mogao da donese jedan sjajan meč gde će oba tima ući spuštenog garda spremni za nadigravanje. Sve to bi moglo da nam donese jedan efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.55 – 3:3


20:45h Atalanta-Empoli

Kao što ste videli gore na tabeli Atalanta ovo kolo dočekuje na 8mom mestu sa istim brojem bodova kao i Fiorentina koja drži 7mo mestu tj mesto koje vodi u Evropu u Ligu Konferencija.Atalanti je za izlazak u Evropu potrebna pobeda na ovom meču,ali i kiks Fiorentine. Atalanta iza sebe ima jednu od lošijih sezona u poslednjih par godina. Krenuli su oni ovu sezonu jako dobro, pobeđivali su na sve strane, bili su jedni od favorita za osvajanje titule,ali je onda usledio veliki pad u formi. U 2022. godini su odigrali zaista loše, za njihove standardne zaista loše. Prviše poraza, previše primljenih golova,ali i premalo datih. Nije to ličilo na onu ultraofanzivnu Atalantu. Ruku na srce,veliku zaslugu za te loše rezultate imaju i povrede. Dobar deo sezone Atalanta je igrala bez nekolicine ključnih igrača, što u napadu, što u odbrani. Pogotovo su bili desetkovani u napadu gde u jednom trenutku nisu imali klasičnog napadača na raspolaganju pa su morali da pribegavaju alternativnim rešenjima. Kada su se ti igrači vratili, krajem aprila, počela je Atalanta bolje da igra i sada će pokušati da izvuku maksimum iz ove sezone, a to bi bilo mesto u Evropi, ma koje to bilo.

Empoli sa druge strane u ovo kolo ulazi bez nekog prevelikog rezultatskog imperativa. Oni niti mogu nešto mnogo napredovati na tabeli,niti mogu ispasti što je najbitnije. Empoli je svoj cilj ispunio još u prvom delu sezone, a to je opstanak. Upravo je taj furiozan start tj furiozan prvi deo sezone doneo opstanak Andreazolijevoj ekipi. U tom prvom delu sezone Empoli je odigrao zaista sjajno. Pobeđivali su sve redom, osvajali bodove, bili jako efikasni. U 2022. godini su pali u formi,ali nije im to donelo neke velike probleme što je najbitnije. Empoli je ekipa koja igra jako ofanzivno. Tim su koji voli da igra otvoren, napadački fudbal, napadaju od prvog do poslednjeg minuta i posebno su inspirisani protiv velikih timova kakav Atalanta sigurno jeste.Jako su retki mečevi na kojima oni ne postižu golove. Istina, zbog takvog stila igre često primaju dosta golova,ali to je cena koju su spremni da plate. Upravo zbog svega toga oni su jedna od ekipa koja ove sezone igra najefikasnije mečeve.

Prognoza: Atalanta jeste favorit na ovom meču i realno je očekivati da će pobediti,ali isto tako Empoli se neće predati bez borbe. Mogli bi videti jedan efikasan meč sa golovima na obe strane.

Tip: GG i D2+ @ 1.88 – 0:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje