sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (Nedelja)

U nedelju su na programu 4 duela Španske La lige.

16:15h Elče-Barselona

Elče igra dosta dobro od početka nove godine. Oni imaju čak 4 pobede od sredine januara pa do danas. Dobra forma ih je dovela do 13tog mesta sa čak 8 bodova iznad zone ispadanja. Čak, šta više trenutno im je mnogo bliže mesto u top 10 na tabeli, nego zona ispadanja tako da su uradili zaista dobar posao. Do sada im je najveći uspeh bio 11to mestu na tabeli, a sada bi vrlo lako mogli da dostignu i prestignu to mesto ukoliko nastave u ovakvom ritmu. Posebno dobro igraju na domaćem terenu gde imaju 4 pobede od poslednjih 5 mečeva. Gostovanja predstavljaju problem. Nisu napravili baš najbolju uvertiru za ovaj meč jer su u prošlom kolu pregaženi od poslednjeplasirane ekipe Levantea sa 3-0. Sigurno da ih je taj poraz malo poljuljao jer je došao potpuno neočekivano. Sada imaju jedan meč za uživanje, meč na kojem nemaju šta da izgube, a mogu mnogo toga da dobiju. Nema sumnje da će ući opušteno u ovu utakmicu spremni da se nadigravaju sa Barselonom.Na ovom meču i timu neće biti Donald, Palasio i Havijer Pastore.

Barselona je u sjajnoj formi. U seriji su od 7 mečeva bez poraza. Na poslednja tri meča su ostvarili 3 pobede i na svakom od tih mečeva dali su po 4 gola. Zaista impresivna statistika. Ćavi je potpuno podigao i promenio ekipu. Vratio je onaj pobednički identitet Barseloni i nema sumnje da su trenutno u najboljoj formi od svih timova u ligi. Trenutno su na 4tom mestu,ali sa samo 1 bodom manje od Betisa i budite uvereni da će ih prestići. Moja lična prognoza je da mogu do drugog mesta. Real je predaleko ove godine. Sjajan tim je napravio Ćavi. U tim je uvrstio nekoliko mladih igrača iz La Masije koji su mu uzvratili sjajnom igrom, pogodio je sa par pojačanja u vidu Toresa, Obamejanga i Traorea, a tu su i iskusni igrači poput Alvesa, Pikea i Albe. Zaista je napravio dobar spoj i to daje poprične rezultate. Napada Barsa od prvog do poslednjeg minuta, teško je reći ko je opasniji i sa koje strane preti veća opasnost po protivnika. Jednostavno Ćavi je napravio mašinu koja melje sve redom. Ovaj rezultat posebno dobija na težini kada se zna da imaju konstantno dosta izostanaka. Sad za ovo kolo im nedostaje samo 4 igrača. Van tima su Umtiti,Balde, Fati i Sergi Roberto. Kažem samo 4 igrača, jer im je do pre par kola falilo i 8 i 9 igrača.

Očekivani sastavi:

Elche possible starting lineup:
Badia; Barragan, Roco, Bigas, Mojica; Morente, Mascarell, Guti, Fidel; Milla, Boye

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Dest, Araujo, Pique, Alba; F de Jong, Busquets, Pedri; Traore, Aubameyang, Torres

Prognoza: Barselona je favorit na ovom meču i trebalo bi da postignu nekoliko golova.

Tip: Gost 2+ @ 1.50 – 1:2


21h Betis-Atletiko Madrid

Betis u ovo kolo ulazi nakon dosta turbulentnih 7 dana. Prvo su prošle nedelje doživeli veliko razočaranje u derbiju sa Seviljom gde su poraženi sa 2-1, da bi zatim tokom nedelje pobedili u kupu i plasirali se u veliko finale. Betis trenutno gura jako dobro na svim frontovima. Treći su u ligi,ali sa samo 1 bodom više od Barselone koja je 4ta, dok je Sosijedad udaljen 2 boda na 6tom mestu, što samo pokazuje koliko je neizvesna borba i koliko će još trebati Betisu da osigura mesto u Ligi Šampiona. Ušli su i u finale kupa, a igraju i u Ligi Evrope. Upravo ta igra na sva tri fronta može da im predstavlja problem, jer će to biti jako veliki broj utakmica. Eto sada u dve nedelje igraju čak 5 mečeva i videćemo kako će se snaći u takvom ritmu, tj koliko će ih umor savladati. Generalno, ovako oni igraju zaista sjajno. Napad im funkcioniše zaista dobro, samo je Real efikasniji od njih. Odbrana je malo lošiji deo tima, posebno u poslednje vreme. Eto u poslednja dva meča 4 primljena gola. Tome treba pripisati i izostanke jer im nedostaju Miranda i Montoja dva bitna defanzivna igrača, a van tima pred ovo kolo je i veoma bitan vezni igrač Kanales.

Atletiko Madrid ovo kolo dočekuje na 5tom mestu sa samo 1 bodom manje od trećeplasiranog Betisa. Forma Atletika se može opisati rolerkosterom. Cela ova sezone je prepuna uspona i padova. Posle par loših rezultata, poraza od poslednjeplasiranog Levantea, uspeli su da se podignu. Sada u ovo kolo ulaze nakon dva vezana trijumfa i pokušaće da nastave u tom ritmu. Napad im je zaista dobar, poprilično je proradio, poklopilo se to sa povratkom u tim Luisa Suareza, Grizmana i Karaska. Odbrana je deo tima koji brine. Prosto je neverovatno koliko Atletiko prima golova. Tim koji je oduvek krasila jaka odbrana sada prima jako mnogo golova. Ove godine  su primili 34 gola i to je već sada više nego cele prošle sezone. Odbrana je dodatno oslabljena na ovom meču neigranjem Stefana Savića i Konogbije. Takođe su van tima i Wass kao i Kunja.

Očekivani sastavi:

Real Betis possible starting lineup:
Bravo; Bellerin, Pezzella, Ruiz, Moreno; Rodriguez, Carvalho; Tello, Fekir, Juanmi; Iglesias

Atletico Madrid possible starting lineup:
Oblak; Felipe, Gimenez, Reinildo; Vrsaljko, Llorente, Lemar, De Paul, Lodi; Felix, Correa

Prognoza: Teško je prognozirati pobednika u ovom neizvesnom duelu, nekako je mnogo bolje igrati na golove.Ovde bi mogli da ih vidimo na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.75 – 1:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje