četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 14. decembar)

Danas je na programu drugi polufinalni duel. Ovo će biti jedan veoma zanimljiv duel.

20h Maroko-Francuska

Ovo se praktično može nazvati i bratskim duelom. Mnogo je veza, pa i krvnih među ove dve nacije. Francuske kolonijalna imperija je kroz istoriju ostavila dosta tragova u Maroku, pa tako dosta igrača Maroka vuče korene iz Francuske, a isto tako i mnogo Francuza je poreklom iz Maroka. Upravo takvi mečevi znaju da budu dosta intezivni. Dodatni motiv je i ulazak u polufinale.

Maroko je na ovom meču autsajder pa se može reći da sa manjim pritiskom ulaze u ovaj meč, ali da li će to biti zaista tako. U samoj retorici igrača, ali pogotovo i selektora Maroka vidi se da je nešto drugačije. Bili su mnogo skromniji uoči mečeva sa Špancima i Portugalom, nisu davali neke preterane izjave, ali pred ovaj meč je skroz drugačija situacija, što zapravo najbolje govori o želji ne samo da uđu u finale, već i da slave protiv Francuza. Upravo zbog toga mislim da će oni ući sa velikom željom koja može da preraste i u veliku tenziju na terenu.

Nisu bili preterano grubi u dosadašnjem delu šampionata. Dobili su svega 5 žutih i 1 crveni karton. Ipak, mislim da bi na ovom meču mogli da budu grublji, pre svega zbog gore svega napisanog. Očekujem da dobiju makar 2 žuta kartona.

Što se Francuza tiče, breme favorita je na njihovim leđima. Samim tim je i pritisak znatno veći. Kako vreme bude odmicalo, a rezultat ne bude previše dobar, očekujem da raste i nervoza među Francuzima, a to bi moglo da dovede i do velikog broja kartona. Najbolji primer je meč sa Englezima, aktivan rezultat, odmah velika tenzija i odmah i veći broj kartona. Nekako mi se čak čini da su Franzuci i grublji od Marokanaca. Francuzi su na dosadašnjem delu šampionata dobili 5 žutih kartona.

Sudija za ovaj meč dolazi iz Meksika i reč je o Ramosu.

Ramos je u dosadašnjem delu šampionata sudio na 3 utakmice:

Danska-Tunis 3 žuta kartona

Belgija-Maroko 2 žuta kartona

Portugal-Švajcarska 2 žuta kartona

Kao što vidite, nije pokazao preveliki broj kartona, ali ti mečevi i nisu bili toliko teški za suđenje. Prva dva meča su bila iz grupne faze, a meč ovaj treći je Portugal dobio prilično lako, pa i nije bilo prilike za neku tenziju. Danas bi već moglo da bude drugačije i zbog toga mislim da bismo mogli videti dobar broj kartona.

Predlog za ovaj meč je više od 3.5 kartona na meču. Ovu granicu imaju i meridijan i mocart. Kvota u mocartu je 1.70, a u meridijanu 1.67

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje