utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Tenis: Predlog za klađenje- Četvrtak 13. Maj

Članak otvarati do 13:00.


Treća runda mastersa u Rimu donosi duel između Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima i Argentnica Federika Delbonisa. Kladionice su blagu prednost dale Feliksu sa kvotom 1,65, dok je margina za gemove postavljena na 21,5.

Zanimljiv meč iz mnogo aspekata i treba ga ispratiti. Mi smatramo da su kladionice malo precenile Delbonisa, jer realno gledano Feliks bi morao biti dosta veći favorit.

Ako čitate naše najave (posebno za tenis), mi stalno napominjemo kako kladionice greše sa postavkom kvota, i da im je ATP rank jedan od glavnih parametara, što je svakako greška. Ovde je Feliks dosta bolje rangiran na ATP listi, ali eto imamo čak 1,65 kvotu na njegovu pobedu. Dakle, nešto tu ne štima.

Kladionice se očigledno vode formom Delbonisa koja je više nego solidna u poslednje vreme. Delbonis je u Monte Karlu kroz kvalifikacije došao do druge runde, u Beogradu do četvrtfinala, u Madridu do treće runde, i ovde u Rimu je kroz kvalifikacije stigao do treće runde.

Sve je to lepo, sve je to sjajno, ali hajmo malo dublje analizirati. U Monte Karlu Delbonis dobija Markoru, Martineza i Manarina i gubi od Nadala. Sva tri pomenuta igrača očajni na šljaci i sem Manarina čelendžer igrači. U Beogradu dobija Berankisa i nikad gored Lajovića i gubi od Tara Danijela. U Madridu dobija Zapatu Miralješa, Londera, Bustu, Ramosa i gubi od Beretinija. Prva dvojica čelendžer igrači, Ramos je došao u Madrid sa titulom i vidno je bio umoran, a jedna vredna pobeda je nad Karenjo Bustom. I za kraj Rim gde dobija Đirona, Tiafoa, Hačanova i Gofana. Prva dva Amera očajni na šljaci, Hačanov očajna forma i Gofan malo povređen malo nije.

Ima dosta pobeda Delbonis, ali dosta toga mu se i poklopilo. On je igrač koji živi od šljake, ali živi od šljake kada se igra na velikoj nadmorskoj visini. Zato nije čudno što je tako daleko stigao u Madridu, jer tamo loptice odskaču nenormalno visoko. U takvim okolnostima dolazi do izražaja njegov servis, ali ovde toga neće biti.

Feliks sa druge strane stagnira, ali to je očekivano, jer je nedavno promenio trenera. Odigrao je sjajno protiv Švarcmana koji važi za jednog od jačih šljakaša na celom ATP turu. Čini se da se forma tempira za Rolan Garos i ako bude prikazao igru kao protiv Švarcmana, onda Delbonis neće imati šanse. Danas će Argentinac morati mnogo više da radi za poene, a utakvim okolnostima mladi Kanađanin je dosta jači.

Predlog za klađenje: Pobeda Feliksa 1,65

0:2 (6:7 1:6)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje