ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički pobedio i Terasu, u subotu sa OSC-om

U trećem kolu B1 grupe kvalifikacija za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog ubedljivo su savladali špansku Terasu, rezultatom 13:8 i u subotu će se sa domaćim OSC-om boriti za prolaz, odnosno biće na korak od grupne faze Lige šampiona. Kragujevčani su u svega 20 sati odigrali tri utakmice, pobedili su posle velikog preokreta Sintez, remizirali sa francuskim Turkoanom, a večeras su sa sigurnih 13:8 porazili špansku Terasu, prošlogodišnjeg učesnika Lige šampiona.

Izabranici Uroša Stevanovića sve vreme su bili u vođstvu i posle početnog odmeravanja snaga (2:2), furioznom serijom 5:1 stekli veliku prednost već na startu prve deonice (7:3). Nastavili su u visokom ritmu i u drugom periodu pa je prednost do poluvremena narasla čak do „plus sedam“ – 11:4. Nadu Španaca sa dva vezana gola u trećoj četvrtini podgrejao je De Lera i doveo svoj tim na „minus pet“ pred poslednju deonicu – 11:6, a zatim je uz pomoć Karilja doveo Terasu i na samo tri gola zaostatka (11:8). Ipak, Radnički je znalački čuvao stečeno vođstvo i pogocima Strahinje Rašovića i Nemanje Stanojevića otklonio sve dileme oko pobednika. Najefikasniji sa četiri gola bio je Nemanja Stanojević, a pratili su ga Strahinja Rašović sa tri i Aleksa Ukropina sa dva, dok je još jednu odličnu partiju pružio golman Lazar Dobožanov.

Radnički poslednji meč u podgrupi B1 igra u subotu od 19 časova, a ova pauza od 48 sati će sigurno mnogo značiti ekipi Uroša Stevanovića da se spremi za meč sa domaćinom turnira, OSC-om.

U preostalih šest mečeva popodnevne sesije, Ortiđa je u grupi A1 pobedila Jadran Split 11:7, u istoj grupi je Barselona bila ubedljiva protiv Steaue 11:4, dok je u A2 Mladost savladala francuski PAN 16:13. U grupi B, pored Radničkog, pobedu je ostvario i OSC, koji je sa neizvesnih 12:11 porazio Sintez. U B2 podgrupi Vuljagmeni je službenim rezultatom 10:0 dobio tursku Enku, koja je, kao i Idrakos, odustala od takmičenja, dok se od 21:00 sastaju Oradea i Breša.

U podgrupi A1 posle dva odigrana susreta Ortiđa i Barselona imaju po šest bodova, Jadran Split ima isti učinak ali i meč više, dok su Primorac i Steaua bez bodova. U A2 podgrupi Solnok, Mladost, PAN i Idrakos imaju po jedan meč, a Solnok i Mladost i po tri boda.

Radnički je trenutno prvoplasirani tim podgrupe B1 sa sedam bodova iz tri meča, dok OSC ima šest bodova iz dve utakmice, Sintez jednu pobedu iz tri meča, Turkoan jedan bod iz dve utakmice, a Terasa je bez bodova. Vuljagmeni je prvoplasirani tim grupe B2 sa tri boda.

Radnički – Terasa 13:8 (7:3, 4:1, 0:2, 2:2)

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 3, Stanojević 4, Janković, Toholj, Krug, Ukropina 2, Branković 1, Pljevančić 1, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

TERASA: Motos, Alegre, F. Sančez, Alkaron 1, Kariljo 3, Prieto 1, Baroto, Perikas, Gutjerez, De Lera 3, Rodrigez, Čiko, I. Sančez. Trener: Kobaco.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje