petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Real Madrid VS Paris Saint Germain

Najzanimljiviji par 1/8-finala Lige Šampiona koji je privukao najveću pozornost kako medija tako i ljubitelja fudbala širom sveta, jeste svakako dvomeč između dva izuzetno kvalitetna tima, Real Madrida i Paris Sen Žermena.

REAL MADRID

„Kraljevski klub“ ima dosta velikih problema ove sezone, te nakon ispadanja iz španskog kupa „Copa del Rey“ i velikog bodovnog zaostatka za liderom „La Liga“, Barselonom (17 bodova manje), jedini preostali trofej tim, Zinedina Zidana upravo traži u Ligi Šampiona, kako bi „spasili“ sezonu.

Grupnu fazu su završili na drugoj poziciji, iza prvoplasiranog Totenhema, sa skorom od 4 pobede, jednog remija i poraza, uz 17 postignutih i 7 primljenih pogodaka.

Tokom zimskog prelaznog roka, madridski klub nije bio aktivan, stoga do kraja sezone odigraće sa istim igračkim kadrom sa kojim je i započeo istu.

Najveća „zvezda“ kluba, Kristijano Ronaldo nije na nivou igara iz predhodnih sezona kada su u pitanju utakmici u nacionalnom prvesntvu, dok je u Ligi Šampiona sasvim druga priča, jer je Portugalac trenutno najefikasniji igrač nakon grupne faze, sa čak 9 postignutih pogodaka.

Na ovoj utakmici biće oslabljeni neigranjem: D.Carvajal (desni bek), D.Ceballos (vezni fudbaler), J.Vallejo (centralni defanzivac).

Očekivana postava Real Madrida u formaciji 4-3-3:

Golman : K.Navas

Odbrana : Marcelo – Ramos – Varane – Nacho

Sredina : Casemiro – Kroos – Modric

Napad : Ronaldo – Bale – Benzema

 

PARIS SEN ŽERMEN

„Sveci“ za razliku od svojih predstojećih rivala, stoje izuzetni dobro u domaćem šampionatu „Ligue 1“, trenutno su ubedljivo na čelu tabele, u „Coupe de France“ plasirali su se u četvrtfinale, dok ih u „Coupe de la Ligue“ očekuje finalni susret.

Bili su pobednici svoje grupe „B“ ispred Bajerna iz Minhena, sa 15 osvojenih bodova i sjajnim napadačkim učinkom od čak 25 datih golova.

U januarskom transfer roku, klub je napustio Lukas Moura koji je prešao u redove Totenhema, dok je na „Park Pričeva“ pristigao iskusni vezista, Lasana Dijara.

Ubojiti trio „Svetaca“, „Nejmar – Kavani – Mpabe“ igrao je zaista sjajno u prvom delu Lige Šampiona, Brazilac je postigao 4 pogodaka uz 6 asistencija, reprezentativac Urugvaja je trenutno najbolji strelac ekipa sa 6 datih golova, dok je talentovani francuski tinejdžer uz 4 pogodaka zabeležio i 3 asistencije.

Trener gostiju, Unaj Emeri neće imati u sastavu na ovom meču: T.Motta (vezni fudbaler), H.Ben Arfa (ofanzivni vezista).

Očekivana postava Paris Sen Žermena u formaciji 4-3-3:

Golman : A.Areola

Odbrana : Alves, Marquinhos – Silva – Kurzawa

Sredina : Veratti – Lo Celso – Rabiot

Napad : Mbappe – Cavani – Neymar 

 

Predlog za tipovanje:

Ovo je susret ekipa koji su među glavnim konkurentima za osvajanje naslova prvaka Evrope, Real Madrid kao branilac i dvostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja, dok je Paris Sen Žermen napravio „dream-team“ upravo zbog dolaska na „krov Starog kontinenta“. 

„Book-makeri“ prednost za prolaz u 1/4-finale daju timu iz prestonice Francuske, ali nikako ne sme se potceniti klub iz Madrida, koji je znatno iskusniji u ovakvim utakmicama i dugo vremena igraju zajedno za razliku od PSŽ-a.

Ukoliko, bi Real Madrid bio eliminisan u ovoj fazi takmičenja, nema sumnje da bi onda ova sezone bila jedna od najgorih za „Kraljevskih klub“ u poslednjih nekoliko godina, a cenu toga bi najverovatnije platio, Zinedin Zidan.

Stoga, treba očekivati da domaći daju sve od sebe, pogotovo na ovoj prvoj utakmici na kojoj poraz nikako nije opcija, a i efikasan duel sa obeju strana ne bi trebao da izostane, jer i jedni i drugi igraju ofanzivan fudbal, gde su im napadi daleko jača strana tima, nego što je defanziva.

„1X&GG“ – @2.00

Utakmica je na programu 14. februara na stadionu „Santiago Bernabeu“ sa početkom od 20:45.

Koje je Vaše misljenje, ko će izaći kao pobednik iz ovog dvomeča – Ronaldo ili Nejmar?

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje