petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rimljani ostaju bez svoje legende

Proslavljeni italijanski fudbaler i aktuelni kapiten Rome, Daniele de Rosi na kraju sezone napustiće redove rimskog kluba.

35-godišnji vezista će tako nakon 18 godina provedenih u dresu „Vučice“ otići iz tima u kojem je ostavio izuzetno dubok trag i postao jedan od legendanih igrača Rome.

De Rosiju ističe ugovor na kraju ove sezone, a uprava kluba je donela odluku da mu ne ponudi novi ugovor kao fudbaleru, već neku direktorsku funkciju, koju je barem za sada legendarni fudbaler odbio, jer ne želi da prestane sa aktivnim igranjem fudbala.

„Zahvaljujem upravi na njihovoj ponudi, imam veliko poštovanje prema njima, ali se i dalje osećam kao fudbaler. Na klubu je da donese ovake odluke, zajedno sa trenerima. Neko mora da ih donese. Nisam srećan, ali nemam nikakvu vrstu zamerke. To je odluka koju prihvatam. Imam 35 godina i znam kako funkcioniše fudbal“, kazao je De Rosi.

U dresu rimskog kluba debitovao je 2001. godine i do sada je ukupno odigrao 614 utakmica na kojima je postigao i 63 pogotka. Osvojio je dva trofeja u nacionalnom kupu, kao i jedan Superkup Italije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje