nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Risk najbolja u Lincu

Američka teniserka Alison Risk osvojila je WTA turnir u Lincu. Risk je u velikom finalu savladala Rumunku Žakelin Adelin Kristijan rezultatom 2:1, po setovima 2:6 6:2 7:5.

Finale kao finale je opravdalo očekivanja rezultatski, ali kvalitet tenisa nije bio na najvišem nivou. Očigledno je bilo da su obe nervozne i to se odrazilo kroz rezultat.

Prvi set je ubedljivo pripao Kristijan. Rumunka je izgubila prvi servis gem, ali je nakon toga napravila brejk u tri od četiri servis gema protivnice, i rezultatom 6:2 povela sa 1:0.

U drugom setu su se stvari obrnule. Risk se i dalje mučila sa servisom, ali je po pravilu osvajala gemove. Razlika u odnosu na prvi set je bila u tome što je Riks ovog puta igrala dosta bolje u bitnim poenima. U pravo vreme je pravila brejkove i istom merom odgovorila protivnici.

Treći set donosi možda i najveću dramu. Bilo je u egalu do sredine seta, a onda je usledila revija brejkova. U dva navrata Risk je imala prednost brejka, ali nije uspela da je potvrdi. Uporna Kristijan se vraćala u meč i terala Risk na udarac više. Činilo se da bi Kristijan mogla da kazni protivnicu za veliki broj propuštenih prilika, ali neiskustvo je bilo ključ. U onim bitnim poenima Risk je bila hrabrija, i brejkom u 11. gemu je prelomila meč u svoju korist.

Titula u Lincu je treća za Risk u karijeri.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje