sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Sabalenka preko Halep do finala u Štutgartu

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale turnira u Štutgartu. Korpulentna Beloruskinja je u drugom polufinalu savladala Rumunku Simonu Halep rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Neočekivano laka pobeda za Sabalenku. Simona Halep jeste imala nešto dužu pauzu, ali partije koje je prikazala pre ovog meča su bile sasvim solidne. Ipak, danas nije bila u elementu i to je Sabalenka znala da kazni.

Od samog starta meča se moglo videti u kom smeru će ići meč. Simona Halep se konstantno branila, što je dovelo do toga da se u uvodna dva servis gema suoči sa brejk loptama. U prvom se izvukla, ali u drugom nije. Nakon toga Sabalenka je uspela da izvuče gem u kojem je branila tri brejk lopte i kasnije rutinski privede prvi set kraju.

Drugi set donosi sličan scenario. Sabalenka rano pravi brejk i slama otpor kod protivnice. Halepova nije imala odgovor na snažna udarce Sabalenke, te je do kraja meča osvojila samo još dva gema. Na kraju, potpuno zaslužena pobeda Sabalenke.

Sabalenka će u velikom finalu igrati protiv Australijanke Ešli Barti, koja je nešto ranije savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje