subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Šok na startu Rolan Garosa, Dominik Tim ispao u prvom kolu!

Prvi takmičarski dan na Rolan Garosu, a već je odjeknula jedna bomba. Jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira Dominik Tim ispao je u prvom kolu. Njega je posle maratonske borbe savladao Španac Pablo Anduhar rezultatom 3:2, po setovima 4:6 7:5 6:3 6:4 6:4.

Ogromno iznenađenje na startu turnira posebno ako se uzme u obzir kako se kretao rezultat. Tim nije briljirao, ali je na suvu kvalitet uspeo da osvoji prva dva seta za sigurnih 2:0. U tim trenucima niko na svetu nije mogao da nasluti šta će se dogoti. Upornni Anduhar nije odustao od svoje igre, naprotiv, stavio je u istom ritmu. Sačekao je da Timu popusti koncentracija, a to se dogodilo u osmom gemu trećeg seta kada je Anduhar napravio brejk i kasnije ga potvrdio za 2:1.

Poniranje Dominika Tima nastavilo se i u četvrtom setu. Austrijanac je srljao iz greške u grešku, a sa druge strane Anduhar je strpljivo skupljao poene. Rezultat svega jesu još dva brejka uz jedan pretrpljeni za 2:2 u setovima.

Odlučujući peti set Anduhar otvara brejkom, ali Tim momentalno odgovara ribrejkom. Uprkos tome, govor tela Dominika Tima nije izgledao najbolje. Anduhar je na druge strane iskoristio svoje šanse i brejkom u petom gemu potpuno prelomio meč sa veliku pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje