sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija bolja od Francuske, protiv Hrvata ili Mađara za peto mesto

U razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na turniru Svetske lige u Debrecinu, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Francusku rezultatom 10:6 (3:3, 1:1, 3:1, 3:1).

Srbija će u nedelju igrati za peto mesto, a protivnik će biti pobednik duela Mađarska – Hrvatska, koji je na programu večeras od 20:15.

Francuzi, koji napreduju iz godine u godinu, bolje su otvorili meč i poveli su 2:0 u prvom periodu, a nešto kasnije i 3:1. Međutim, srpski vaterpolisti su zaigrali bolje i poravnali su na 3:3. Drugi period golom su takođe otvorili Francuzi, ali je Srbija do poluvremena izjednačila na 4:4.

Početak treće četvrtine bio je sličan. Posle isključenja Save Ranđelovića, Francuzi su sa igračem više poveli 5:4, ali je potom usledila mnogo bolja igra Srbije, nekoliko odličnih odbrana Gojka Pijetlovića, kao i golovi Andrije Prlainovića i Filipa Filipovića za vođstvo od 7:5. Početkom poslednjeg perioda Dušan Mandić je povisio na 8:5, Francuska je smanjila na “-2”, da bi potom ekipa Dejana Savića sa još dva pogotka obezbedila trijumf.

https://www.youtube.com/watch?v=8ycEIOPE9YM

Srbija – Francuska 10:6 (3:3, 1:1, 3:1, 3:1)

FRANCUSKA: Duboa, Sudadier, Vernu, Kumet 1, Misi, Vernu 1, Krusila 1, Babić, Marzuki, Kanon, Vanpeperstret 2,Kamarasa 1, Fontani. Selektor: Vukanić.

SRBIJA: G.Pijetović, Mandić 3, Dedović 2, Ranđelović, Gogov, D.Pijetlović, Vico, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, Rašović, Mitrović. Selektor: Savić


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje