petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija pobedila Mađarsku i zauzela peto mesto na evropskom turniru Svetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na evropskom turniru Svetske lige, pošto je pobedila domaću Mađarsku rezultatom 9:7. Ovaj turnir nije imao rezultatski značaj za Srbiju, ali je poslužio selektoru Dejanu Saviću da okupi reprezentativce, koji su tako prvi put od marta odigrali zvaničnu utakmicu.

Srbija je bolje otvorila meč u Debrecinu i povela golovima Duška Pijetlovića i Viktora Rašovića. Mađari nisu iskoristili peterac, ali su u završnici prvog perioda posle greške srpskih igrača smanjili preko Norberta Hošnjanskog.

Golovima Tamaša Sedlmajera i Silarda Janšika Mađarska je preokrenula na 3:2 u drugom periodu, ali je Radomir Drašović matirao Viktora Nađa za novo izjednačenje. Domaćin je imao priliku da iz novog peterca stigne do vođstva, ali je Branislav Mitrović zaustavio udarac, a u poslednjim sekundama prvog poluvremena Pijetlović je preciznim udarcem doneo Srbiji prednost na poluvremenu od 4:3.

Mađari su zaigrali bolje i golovima Daniela Anđala su preokrenuli na 5:4. Drašović je sa krila poravnao i sa rezultatom 5:5 se ušlo u poslednju četvrtinu.

Srpski bek je imao priliku da stigne do trećeg gola, ali je pogodio stativu. Kristian Manherc je bio precizan za novo vođstvo Mađarske, a posle izjednačujućeg gola Nikole Dedovića, tim Tamaša Marca je ponovo došao do prednosti (7:6). U poslednja tri minuta u strelce su se upisali Andrija Prlainović i Filip Filipović. Kapiten je najpre poravnao na 7:7, potom je Prlainović vratio prednost Srbiji, da bi Filipović novim golom postavio konačnih 9:7.

U meču za sedmo mesto Hrvatska je sa 17:5 pobedila Francusku, dok se za treće mesto sastaju Italija i Španija, a za prvo Crna Gora i Grčka.

Selektor Dejan Savić je za FINA TV rekao da je zadovoljan pobedom:

– Nije to još ono pravo ni kod nas ni kod Mađara. Lepo je uvek kada se pobedi takav rival. Nisam medjutim zadovoljan jer smo posebno u prvom poluvremenu i pored odlične protivničke odbrane propustili dosta prilika.

Gojko Pijetlović je proglašen za najboljeg igrača susreta:

– Nismo ni blizu onoga što možemo. Drago mi je da smo bili bolji od starog, velikog rivala. Iako meč nije mnogo značio bile je to velika borba u kojoj su odbrane bile najvažniji deo. Na kraju je naš napad proradio kako treba i zasluženo smo slavili.

https://www.youtube.com/watch?v=4tiXodLFXnY

Mađarska – Srbija 7:9 (1:2, 2:2, 2:1, 2:4)

Sudije: Belevstov (Ukrajina), Vojevodin (Rusija). Igrač više: Mađarska 13 (5) , Srbija 13 (6). Peterci: Mađarska 2 (0).

MAĐARSKA: Nađi, Anđal 2, Manherc 1, Sedlmajer 1, Nađi 1, Hošnjanski 1, Nemet, Janšik 1, Erdelji, Kovač, Mezei, Vigvari, Vogel. Selektor: Marc.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Dedović 1, Ranđelović, Gogov, D. Pijetlović 2, Vico, Drašović 2, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, Rašović 1, Mitrović. Selektor: Savić.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje