četvrtak, 09. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija sa četvoro igrača započinje Svetsko prvenstvo

Pojedinačno Svetsko prvenstvo biće odigrano od 23. do 29. novembra u Hjustonu u Sjedinjenim Američkim Državama. Pod zastavom Srbije nastupaće Aleksandar Karakašević, Andrea Todorović, Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan.

Tim Srbije u Hjustonu (foto: Boris Vukelić)

Prvog dana stonoteniskog Mundijala za stolovima će se naći svi srpski igrači, a prva Sabina Šurjan koja će od 18:40 odmeriti snage sa Brit Erland iz Holandije, trenutno 28. na svetskoj rang listi. Zatim će od 20:40 Izabela Lupulesku odigrati susret protiv Petrise Solje iz Nemačke, 19. igračice sveta.

U isto vreme Aleksandar Karakašević započeće turnir mečom protiv Darka Jorgića iz Slovenije. Jorgić je trenutno 23. na planeti, a na Olimpijskim igrama u Tokiju priredio je veliki podvig kada je izbacio Harimotoa.

Andrea Todorović će na papiru imati najlakšeg protivnika od svih predstavnika Srbije u prvoj rundi. Ona će na megdan Ani Codinoj iz Argentine (135) u 2:20 posle ponoći (sreda).

Svi gore navedeni mečevi su u rundi od 128.

Dublovi

Samo će miks biti odigran prvog dana, a tu će nas predstavljati tandem Karakašević/Lupulesku. Njih dvoje u rundi od 64 sastaće se sa Gunduzom i Altinkajom iz Turske od 21:40.

Kod muškaraca, Karakašević i Pištej iz Slovačke i ovog puta udružili su snage, ali im žreb nije bio naklonjen. Već u prvoj rundi igraće protiv neumoljivih Nemaca, Bola i Franciske.

Lupulesku i Šurjan startuju protiv mađarskog para Madaraš/Pota.

Termini mečeva muškog i ženskog dubla još uvek nisu poznati.

Srpskim igračima na raspolaganju u Hjustonu biće treneri Miloš Đukić i Boris Vukelić.

Raspored za utorak – ukratko

18:40: Šurjan – Erland (runda 128)
20:40: Lupulesku – Solja (runda 128)
20:40: Karakašević – Jorgić (runda 128)
21:40: Karakašević/Lupulesku – Gunduz/Alinkaja (runda 64)
02:20 (sreda): Todorović – Codina (runda 128)

Vremenska razlika između Hjustona i Srbije je +7 časova. Svi termini u tekstu su po našem vremenu.

Bez tima iz Tokija

Srpska trojka koja je nastupala na Olimpijskim igrama u Tokiju nije otputovala na šampionat sveta. Dimitrije Levajac ne učestvuje zbog pozicije na svetskoj rang listi, dok su Marko Jevtović i Žolt Pete izostali zbog novih propisa koji regulišu ulazak u SAD, a koji su promenjeni pred sam put, navode iz Stonoteniskog saveza Srbije.


Izvor: StoniTenis org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje