sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Brizbejn, Doha i Pune najave turnira!

Teniska sezona je zvanično počela i mi smo se potrudili da vam ukažemo na koga treba obratiti pažnju, ko brani veliki broj poena, ukratko sve što se treba znati pred početak jednog turnira.
U toku prve nedelje 2018. godine imamo tri turnira

Brizbejn
Tradicionalno godinama unazad Brizbejn je turnir koji označava početak nove teniske sezone.
Turnir je izuzetno jak, jer okuplja najbolje tenisere sveta kojima ovaj turnir služi kao glavna provera pred ono najbitnije, a to je svakako Australijan Open.

U odnosu na prošlu sezonu ove godine neće biti Rafe Nadala, Keija Nišikorija i Stana Wawrinke, ali i bez njih turnir će biti izuzetno jak kao i ranijih godina.
Najzvučnija imena koja će nastupiti u Brizbejnu su:
Endi Marej, Grigor Dimitrov, Nik Kirios, Miloš Raonić i još mnogi.

Biće zanimljivo videti Endija Mareja koji se vraća tenisu nakon povrede kuka. Mnogi kažu da on nije 100 % spreman, ali ostaje nam samo da vidimo kako će se Endi ponašati na terenu.

Titulu brani Grigor Dimitrov koji je prošle sezone u finalu pobedio Keija Nišikorija sa 2-1 u setovima. Njegove igre treba pratiti, jer Grigor je prethodnu sezonu završio u stilu osvojivši završni masters u Londonu i ne vidimo razlog zašto ne bi nastavio u istom stilu. Australija mu prija i svakako da ima čemu da se nada ovde u Brizbejnu, ali i u Melburnu.

Nagradni fond turnira je 528 910 folara.

Doha

Teniseri koji su se za predstojeću sezonu pripremali na Bliskom istoku sigurno će svoj prvi zvanični meč odigrati u Dohi. Iako se dosta tenisera odlučilo za turnire u Australiji ne bi li se adaptirali na uslove koji su jako teški u Australiji, prebogati šeici uspeju da privuku najbolje tenisere sveta. Ako pogledate nekoliko sezona unazad, uvek je jedan od top 3 igrača na ATP listi bio učesnik ovog turinira.

Najzvučnija imena koja će nastupiti su:
Dominik Tim, Tomaš Berdih, Pablo Careno Busta, Rišar Gaske, Fernardo Verdasko i još mnogi drugi.

Pored ovih imena ovaj turnir će biti u znaku povratka sjajnog Gaela Monfisa koji nije igrao od US Opena zbog povrede kolena, a njemu su organizatori dodelili specijalnu pozivnicu.

Titulu je trebao da brani Novak Đjoković, ali zbog povrede lakta Novak neće biti u mogućnosti da odbrani trofej pa će tako Doha dobiti nogog šampiona.

Nagradni fond ovog turnira je 1 386 665 dolara

Pune

Za razliku od prethodnih godina kada je Čenaj bio grad u kom se igrao tenis u Indiji, ove godine došlo je do promene, jer se turnir iz Čeneja preselio u grad Pune i sada ima novo ime „Maharastra open“.

Ovaj turnir možda nije tako medijski ispraćen kao onaj u Brizbejnu, ali ekipa koja dođe u Indiju je vise nego respektabilna.

Najzanimljivija imena koja će se pojaviti ovde u Punu su:
Marin Čilić, Kevin Anderson, Roberto Bautista Agut, Robin Hase i još mnogi.

Prošle sezone titulu u Čenaju je osvojio Roberto Bautisa Agut tako da te poene iz Čenaja Agut će braniti ovde u Punu.

Turnir se igra za nagradni fond od 561 345 dolara.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje