utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Susret nemačkih klubova u Ligi Evrope

Jedan od parova osmine-finale Lige Evrope, činiće i duel između nemačkih bundesligaša Šalkea 04 i Borusije iz Mehengladbaha. Plasman u četvrt-finale obezbediće ekipa koja bude bila bolja u ovom dvomeču, a prednost domaćeg terena u prvoj utakmici imaće Šalke 04, odnosno duel će se igrati na stadionu „Veltins Arena“ u Gelzenkirhenu.

Povređeni i suspendovani igrači

Trener domaćeg tima Markus Weinzierl na ovom duelu neće moći da računa na: levi bek Baba Rahman, desni bek Atsuto Uchida, centralni defanzivac Naldo i napadač Breel Embolo. Sa druge strane strateg gostiju, Dieter Hecking na raspolaganju na ovoj utakmici neće imati: golman Moritz Nicolas, veziste Ibrahima Traore i Thorgan Hazard.

Prošla runda takmičenja

Ekipa Šalkea 04 u 1/16-finala je bila bolja u dvomeču protiv grčkog predstavnika, Paoka. „Rudari“ su rešili sve dileme već u prvoj utakmici, kada su kao gosti savladali Paok rezultatom 0:3. U revanšu odigranom u Nemačkoj nije bilo pobednika (1:1).

Borusija Mehengladbah je nakon poraza kod kuće u prvom meču rezultatom 0:1, odigrala sjajno u povratnoj utakmici u Italiji i pobedila kao gost ekipu Fiorentine sa 2:4 i tako ukupnim skorom 4:3 prošli u narednu rundu takmičenja.

Međusebni susreti

Do sada ova dva tima su se sastajala ukupno 88 puta u okviru svih takmičenja i ekipa Šalkea 04 je ostvarila 26 pobeda, Borusija Mehengladbah ima 38 trijumfa, dok u 24 navrata nije bilo pobednika. Borusija Mehenglah je postigla i više pogodaka u tim duelima (149), dok je Šalkea 04 postigao 103 golova u njihovim duelima.

Trenutna forma

Šalkea 04 u domaćem prvenstvu igra sezonu za „zaborav“, jer su tek 13.mestu sa 27 osvojenih bodova, osam manje od mesta koje vodi naredne sezone u evropska takmičenja. U poslednjih 5 susreta u sklopu svih takmičenja, nisu ostvarili niti jednu pobedu, uz 3 remija i 2 poraza.

Borusija Mehengladbah se u „Bundesliga“ nalazi na devetoj poziciji sa do sada 32 osvojena boda, te i oni zaostaju za timovi koji „drže“ mesta koja vode u Ligu Evrope. U poslednjih pet duela imaju učinak od 4 trijumfa i jednog pretrpljenog poraza.

Očekivani sastavi

Šalke 04  – 3-5-2

Ralf Haehrmann – M.Nastasić, B.Hoewedes, T.Kehrer – A.Schopf, N.Bentaleb, J.Geis, M.Meyer, S.Kolašinac – E.M.Choupo-Moting, K.J.Huntelaar

Borusija Mehengladbah – 4-4-2

Y.Sommer – O.Wendt, A.Christensen, J.Vestergaard, T.Jantschke – J.Hofmann, T.Strobl, M.Dahoud, P.Hermann – Raffael, L.Stindl

Koeficijenti

Eventualna pobeda domaćina na ovom susretu plaća se kvotom od oko @2.30, dok za trijumf gosti kvota iznosi @3.40. Za nerešen ishod kvota je oko @3.40. Za igra na golove „0-2“ i „3+“ iznosi oko @1.85, odnosno @1.95. Za tip na igru „GG“ koeficijent iznosi @1.75, dok za suprotan tip „NG“ je @2.05.

Utakmica između Šalkea 04 i Borusije iz Mehengladbaha igra se u četvrtak, 9. marta sa početkom od 21:05. Šta god odlučili da tipujete – Srećno Vam bilo!


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje