četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Engleska – Iran (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


ENGLESKA – IRAN

ENGLESKA u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo nije imala apsolutno nikakvih problema, jer su zauzeli prvu poziciju u svojoj grupi (26 osvojenih bodova), sa skorom od – osam pobeda, dva nerešena rezultata i bez ijednog poraza uz svakako pozitivnu gol razliku 39:3. Realno gledano, ostali protivnici u grupi nisu bili „sam krem“ evropskog fudbala, te je svakako „Gordi Albion“ imao ulogu velikog favorita koju su na kraju opravdali i izborili direktno učešće na ovom Mundijalu.

Ipak, da njihova igra nije na zavidnom i očekivanom nivou „otkriveno“ je u okviru Lige Nacija, gde su Englezi prikazivali dosta slabe partije (nijedan trijumf na šest utakmica), prevashodno imali problema sa realizacijom u fazi napada, te su zauzeli poslednje mesto na tabeli u konkurenciji – Italije, Nemačke i Mađarske, te samim tim ispali u „B“ diviziju Lige Nacija.

U svakom slučaju, Engleska na ovom Svetskom prvenstvu ima status favorita iz tkz. „drugog reda“, odnosno nisu među glavnim kandidatima za titulu prvaka sveta, ali da svakako imaju svoje šanse. Takođe, ne treba zaboraviti da su Englezi aktuelni evropski viceprvaci, dok su na prethodnom Mundijalu u Rusiji 2018. godine zauzeli četvrto mesto.

Pritom, Engleska u svom timu ima zaista izuzetno kvalitetne fudbalere koji svojim individualnim karakteristikama mogu da „reše“ utakmicu, a svakako glavna uzdanica biće kapiten i napadač – Hari Kejn, uz pomoć dosta mladih i talentovanih igrača poput – Trenta Aleksander-Arnolda, Deklana Rajsa, Džuda Belingema, Fila Fodena, Markusa Rašforda, Mejsona Maunta, Bukaja Sake, dok su tu i dosta iskusniji – Džordan Pikford, Kiran Tripije, Luk Šo, Džordan Henderson, Rahim Sterling…

Selektor nacionalnog tima jeste – Geret Sautgejt koji je na ovoj poziciji od 2016. godine, te dobro poznaje svoju ekipu i zna šta može svako od igrača „da mu ponudi“. Na proteklom Mundijalu insistirao je na formaciji 3-5-2 koja je dala dobre rezultate, dok je kasnije i isprobavao formacije 4-3-3, 3-4-3, 4-2-3-1, kako bi još više iskoristo potencijal mladih igrača prevashodno u ofanzivnom pogledu.

Izjava selektora – Gereta Sautgejta: „Veoma je važno dobro započeti turnir, odnosno treba nam pobeda protiv Irana. Pritisak će biti, posebno posle razočaravajućih rezultata u Ligi nacija. U moje vreme bili smo suočeni sa kritikama uoči Svetskog prvenstva 1982. Važno je da ostanemo smireni i odigramo dobru utakmicu“.

Probleme sa povredama imaju – K.Walker (defanzivac), J.Maddison (vezista).

Očekivana postava (4-2-3-1) – J.Pickford – K.Trippier, J.Stones, H.Maguire, L.Shaw – D.Rice, J.Bellingham – R.Sterling, M.Mount, P.Foden – H.Kane


IRAN je svoj plasman na Svetsko prvenstvo obezbedio nakon osvajanja grupe „A“, sa učinakom od – osam pobeda, jednog remija i jednog poraz uz gol razliku 15:4. Iz priloženog se vidi da nisu bili preterano efikasni u fazi napada, ali su sa druge strane bili veoma čvrsti i discipinovani u defanzivi. Za njih će ovo biti šesti nastup na Mundijalima, a treći u nizu.

Uoči ovog Mundijala odigrali su pet prijateljskih utakmica na kojim su zabeležili promenljive rezultate: trijumfi protiv Nikarage (1:0) i Urugvaja (1:0), porazi od Alžira (2:1) i Tunisa (2:0), kao i remi sa Senegalom (1:1).

Irancima prema „book-makerima“ pripada uloga autsajdera u grupi „B“, gde su pored Engleske tu i selekcije Velsa i Sjedinjenih Američkih Država, ali svakako da ovu azijsku selekciju ne smemo olako otpisivati, posebno kada se osvrnemo na njihov prethodni nastup na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, kada su prikazivali zaista dobre partije i veliku borbenost u izuzetno jakoj konkurenciji – Portugala, Španije i Maroka.

Iran najkvalitetnije fudbalere ima u ofanzivnom smislu, gde se izdvajaju – Mehdi Taremi (Porto), Sardar Azmun (Bajer Leverkuzen), Alireza Jahanbakš (Fejnord), Saman Godos (Brentford) uz veoma iskusnog portugalskog stratega – Karlosa Keiroša koji je u semptebru po drugi put izabran za selektora Irana (prethodno je na ovoj funkciji bio u periodu od 2011. do 2019. godine), te predvodio reprezentaciju i na minulom Svetskom šampionatu.

Portugalski trener se uglavnom oslanjao na formacije 4-3-3 ili 4-5-1 u zavisnosti od rivala.

Problema sa povredama imaju – O.Ebrahimi (vezista), S.Azmoun (napadač).

Očekivana postava (4-3-3) – A.Beiranvand – S.Moharrami, M.Pouraliganji, M.Hosseini, M.Mohammedi – A.Nourollahi, S.Ezatolahi, E.Hajsafi – A.Jahanbakhsh, M.Taremi, V.Amiri

 

Mišljenje urednika: Nema dileme da je Engleska veliki favorit na ovom duelu i da će pobedom nastojati da započne Mundijal. Ipak, kako je uvodna utakmica u pitanju, oprez kod oba tima biće sigurno prisutan, pogotovo kod Irana koji će se uglavnom fokusirati na defanzivu i pokušati da zapreti u napadu preko svojih ponajboljih pojedinaca. „Gordi Albion“ bi trebalo da diktira tempo igre, nastojaće da „probije“ odbranu Irana koja je u kvalifikacijama bila izuzetno dobra, ali i da istovremeno ne dozvoli azijskoj selekciji prilike za postizanje gola, kako sebe ne bi doveli u nepovoljnu situaciju da „jure“ rezultat. U svakom slučaju, očekujemo da Engleska opravda svoju ulogu favorita iako neće to biti tako lak zadatak u utakmici na kojoj se ne očekuje preveliki broj golova…

 

Glavni sudijaC.Klaus (Brasil)

Predlog za tipovanje1&0-3 / @1.80

Utakmica je na programu u ponedeljak sa početkom od 14h na stadionu „Khalifa International“ u Dohi.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje