subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: SAD – Vels (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Kraj drugog dana takmičarskog programa biće ostavljen za duel Sjedinjenih Američkih Država i Velsa, koji se takmiče u okviru grupe B, zajedno sa Engleskom i Iranom.

Počeli bismo sa selekcijom SAD-a koju retko ko uzima za ozbiljno, ali bez sumnje ova selekcija raste iz godine u godinu i Amerikanci sve veći fokus stavljaju na fudbal, tj. takozvani „soker“. Verovatno najveći uspeh pikiraju na sledećem Mundijalu, a ovo Svetsko prvenstvo mogu da posmataraju kao idealnu priliku da uigraju tim.

Gregg Berhalter, selektor SAD-a, možda više voli defanzivan fudbal, što je ujedno i razlog zašto je svojevremeno dobio otkaz u Hamarbiju, ali deluje da se njegov stil igre iz klupskog fudbala iskristalisao, makar jer sa SAD-om često igra u ofanzivnijim formacijama gde se bočni defanzivni uključuju u napad i same napade često završavaju sa velikim brojem igrača u kaznenom prostoru rivala.

Sama reprezentacija deluje čvršće u defanzivni nego u ofanzivi, a neko naše mišljenje je da oni neće biti tako lak rival. Svakako je jedna od zvezda tima Christian Pulišić, ali ne treba izostaviti ni činjenicu da u ekipi ima veznjaka koji mahom igraju u Evropi, npr iz Juvetnusa (McKennie), Valensije (Musah), i tako dalje. Svakako da je napad slabija linija, ali to ne znači da Weah iz Lila, Ferreira iz Dalasa i Sargent iz Noriča neće naći put do mreže rivala.

Očekivana postava (4-3-3): Turner; Robinson – Long – Zimmerman – Dest; McKennie – Adams – Musah; Pulišić – Ferreira – Aaronson

Izostanci: Za Sad je upitan samo Luca de la Torre, fudbaler veznog reda.


Velšani su imali sjajne nastupe na Evropskim prvenstvima 2016. i 2020. godine, a posle čak 64 godine našli su se i na prvenstvu sveta. Veliki akcenat stavljen je na Gereta Bejla, koji će se vrlo verovatno ovim takmičenjem oprostiti sa mogućnošću da nešto više uradi na reprezentativnom nivou, što važi i za Arona Remzija.

Rob Page, selektor reprezentacije, do klupe je došao postepeno, jer je prvo bio pomoćni trener, te privremeni, a nakon toga i stalni, a u osmini finala je ispao sa EP od Danske rezultatom 4:0, ali mu to nije poljuljalo poziciju koju je imao. Na teren će verovatno da istrče u takvoj formaciji gde će veliku ulogu imati bekovi koji su ofanzivno nastrojeni, uz jednog defanzivnog vezistu koji će pokrivati njihove pozicije, onda kada isti odu u napad.

Kao što se moglo i očekivati, reprezentaciju čine uglavnom fudbaleri sa Ostrva, koji igraju u najelitnijem rangu engleskog fudbala. a svakako da bismo istakli Džo Alena, Arona Remzija i Gereta Bejla kao tri najiskusnija igrača koji su ujedno i šrafovi tima, oko kojih se sve vrti. Naravno, Vilson, Džejms, Mur, Vilijams, Dejvis, samo su neki od reprezentativaca koji su se vremenom ustalili u dresu Velsa i bez kojih bi bilo nezamislivo gledati ovu selekciju.

Koliko god nerealno bilo očekivati da će da ponove uspeh sa Svetskog prvenstva 2016. godine, njihov fokus sigurno neće biti tome da se zadovolje grupnom fazom. Mišljenja smo da Iran i Engleska daleko više mogu da im pomrse račune od SAD-a, te da će u ovaj meč ući maksimalno fokusirano i u želji da dođu do 3 boda na startu.

Očekivana postava (3-4-3): Hennessey; Ampadu – Rodon – Davies; Roberts – Ramsey – Morrell – Williams; Bale – Moore – James

Izostanci: Još uvek nije poznato da li će Džo Alen biti u protokolu za meč, jer je imao blažu povredu na treningu, ali se oporavlja.


Ovde, bez sumnje, nema srljanja ni za jedan tim. Ipak, ne bismo se u potpunosti složili sa kladionicama da su reprezentativci SAD-a blagi favoriti, pa bismo pokušali sa duplom šansom na goste, a kvota iznosi 1.55. Verujemo da će im cilj biti i više od toga da ostanu neporaženi, ali smo ipak očekivali drugačije postavljene kvote, pa ćemo ovo probati da iskoristimo.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje