četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Engleska – SAD (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Reprezentacija Engleske se već godinama vodi parolom „it’s coming home“, a ove godine su napokon prvenstvo otvorili onako kako se to od njih i očekuje – efikasno, ubedljivo i konkretno. Demolirali su Iran rezultatom 6:2, iako se daleko više očekivalo od azijske selekcije. Treba imati u vidu i to da bi Englezi na utakmici protiv SAD-a već mogli da obezbede sebi nokaut fazu, te verujemo da će od samog starta utakmice ići na to, bez velikih kalkulacija.

Ono što može predstavljati potencijalni problem za Engleze jeste što Harry Kane ima blagu povredu skočnog zgloba, pa možda neće biti na sto posto, ali mediji navode da Gareth Southgate neće mnogo, odnosno uopšte menjati sastav u odnosu na meč sa Iranom. Jedino ko bi mogao da izostaje je Harry Maguire, iako će biti spreman, ali radi predostrožnosti bi trebalo da preskoči makar start ovog meča. Napadački trio Sterling, Kane i Saka deluje impresivno i očekujemo da i ovde nastave istim tempom.

Izostanci: Sigurno neće igrati Kyle Walke, dok će James Maddison verovatno biti na klupi, ali ne u startnih 11.

Očekivani sastav (4-3-3): Pickford; Shaw – Maguire – Stones – Trippier; Mount – Rice – Bellingham; Sterling – Kane – Saka


Sjedinjene Američke Države pokazale su da se u ovoj zemlji sve više ulaže u fudbal, i pravo je čudo da protiv Velsa nisu bili malo efikasniji, jer su imali terensku inicijativu. Već smo pisali o tome da će njihov pik biti na narednom Svetskom prvenstvu, gde će biti domaćini, ali svakako nisu protivnik za potcenjivanje.

Ono što je razlika u odnosu na prošlu utakmicu je ta što verovatno neće započeti utakmicu Weston McKennie (Juventus) i Yunus Musah (Valensija), koji su zbog povrede napustili utakmicu sa Velsom tokom drugog poluvremena, a na njihovim mestima naći će se Brendan Aaronsen (Lids) i Kellyn Acosta (Los Anđeles).

Još jednom, Amerikanci ovde nemaju šta da izgube, sigurno da su svesni da su Englezi favoriti i sve zavisi od toga kako će ući u ovaj duel. Ukoliko uđu sa velikom količinom respekta, moguće da će to Englezi da iskoriste, a ukoliko od prvog minuta budu krenuli da „grizu“, prete na polovini rivala i rastrče se dovoljno dobro, svakako da mogu da pariraju Englezima, makar neko vreme utakmice. Svakako, verujemo da neće moći da im pariraju 90 minuta, ali oni ovde nemaju šta da izgube.

Izostanci: Već smo spomenuli McKennie-a i Musah-a koji su zbog povrede napustili meč sa Velsom, dok je Luca de la Torre u procesu oporavka od povrede, ali je i protiv Velsa bio na klupi

Očekivani sastav (4-3-3): Turner; Dest – Zimmerman – Ream – Robinson; Aaronsen – Adams – Acosta; Weah – Sargent – Pulišić


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Ako Englezi ponove makar 70% igre iz prošlog kola, ne sumnjamo u njihovu pobedu. Pored toga, ako nastave sa ofanzivnim pristupom, očekujemo i da SAD-u daju dva gola, ukoliko ih „otvore“ na vreme. Verujemo da će Amerikanci težiti ka tome da sačuvaju mrežu, ali da to neće uspeti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje