petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Francuska – Maroko (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Možda mnogi nisu očekivali Francusku u samoj završnici posle činjenice da im je dosta bitnih igrača ispalo iz sastava pred ovo Svetsko prvenstvo, ali ,,trikolori“ i Didije Dešamp su pokazali da su sa pravom aktuelni svetski prvaci i da imaju dosta igrača koji mogu da uskoče na mesto nekog ko nije tu zbog povrede ili suspenzije. Tako smo dobili Antoana Grizmana na mestu ,,osmice“ pozicije koju gotovo nikad u karijeri nije igrao, a odigrao je sjajno, potom mladog Tchoumenija koji je na svoja pleća stavio ulogu jednog Kantea, čiju ulogu u osvajanju trofeja mnogih timova znamo, potom iskusnog Girouda koji je trebalo da odmeni Benzemu, Upamecana koji menja Kimpembea i da ne nabrajamo dalje, jasno je da se radi o jednoj od najjačih selekcija, možemo slobodno reći i u istoriji fudbala. Favoriti su da odu u novo finale, drugo po redu, ali je jako bitno da ne uđu potcenjivački u meč sa Marokom.

Izostanci: Lukas Hernandez je završio prvenstvo zbog povrede, problem može da bude što su Upamecano i Tchouameni propustili trening u ponedeljak, pa se ne zna njihov status

Očekivana postava: Lloris; Kounde, Varane, Upamecano (Konate), T. Hernandez; Tchouameni (Foffana) Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud

Izjava selektora: ,,Maroko ima sposobnost da se odlično brani. Međutim, ne smemo ekipu svesti na defanzivu, ne bi ni bila u polufinalu da nema drugih kvaliteta. Svim protivnicima su naneli udarce. Zadovoljstvo je i radost biti svakodnevno sa timom. Nema tajne za uspeh, potrebna je kombinacija mnogo stvari. Prvo, to je kvalitet igrača, ali to nije dovoljno, potrebni su drugi sastojci – snaga kolektiva i stanje duha.“


Što se tiče selekcije Maroka, oni su već sada najuspešniji afrički tim u istoriji Svetskih prvenstava, put ove selekcije na prvenstvu sveta bio je sve samo ne lak, u grupnoj fazi su bili prvi ispred Hrvatske i Belgije, u osmini finala su savladali Španiju, dok su 1/4 finalu savladali Portugal i deluje da je tim sjajno organizovan, borben i požrtvovan i da su se svi stavili u službu kolektiva, što je i donelo ovaj rezultat. Takođe ono što je jako zanimljivo to je da je zbog povreda dosta igrača dobilo šansu i svi su je maksimalno iskoristili, upravo bi povrede mogle da budu najveći protivnik ove selekcije za još veću senzaciju, ali ne sumnjamo da će svi igrači dati sve od sebe i pokušati da se nađu u ovom istorijskom meču.

Izostanci: Walid Cheddira zbog crvenog kartona, dok je pod znakom pitanja nastup štopera Saiss-a.

Očekivana postava: Bono; Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Izjava selektora Maroka: ,,Posed je izuzetno obmanjujuć. Možeš da imaš posed lopte od 60 ili 70 odsto i da šutneš samo dva puta. Imate sad i broj očekivanih golova (xG, prim.aut), pa kažu: ‘Trebalo je da pobedimo, imali smo xG4’. Jeste, ali si imao xG4 i drvo u napadu. Možda da pitam Infantina da li može da se dobije bod za posed. Moj san je da bio da moj tim igra kao Gvardiolini timovi, a onda sam odrastao. Normalno je da imaš posed kada imaš Kevina de Brujnea i Bernarda Silvu, svi smo ranije voleli afričke timove, lepo igraju, malo plešu, Bufal dva puta proturi nekome kroz noge, sve kul, ali onda ide kući. E pa, nećemo tako. Možemo da pobedimo i sa minimalcem. Šta mi želimo: da protivnikov xG bude što manji. Francuska je sve razumela još 2018. godine. Oni su primer. Sve ostalo su samo podaci. Pred početak Mundijala mi smo imali 0,001 odsto šanse da osvojimo Mundijal, gde smo sada, na 0,003? Slušajte, sutra možda ispadnem idiot i ljudi će da kažu: Previše priča ovaj. Ali svi smo mi ovde da pobedimo, to je sve. Hajde da batalimo statistiku. Želimo da promenimo mentalitet afričkih selekcija. Da kažemo sebi da možemo. Ja se čak i nadam da će Francuzi da nas potcene, jer ako nam budu ukazali potrebno poštovanje – nama će biti teže. Imali smo možda i najteži put do polufinala. Svaki put su nam predviđali da ćemo ispasti. A mi smo opet ovde. I hoćemo da idemo do kraja i da osvojimo Mundijal. To nisu prazne reči. Možda više nikada ne budemo imali ovakvu šansu”.


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Mišljenje urednika: Sigurno da Francuska selekcija nije očekivala da se u ovoj fazi turnira susretne sa Marokom, a suština će biti kako će selektor ,,trikolora“ psihološki spremiti tim za igru protiv ,,autsajdera“ koji će biti ekstra motivisan, pun samopouzdanja zbog prethodnih rezultata, ali i svestan svojih limita, mišljenja smo da teško mogu do nove senzacije, ali da će namučiti Francusku, gotovo smo sigurni, zato predlažemo igru 1P0-2&2P1-2 po kvoti 1,73.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje