petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Hrvatska – Maroko (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Stigli smo i do same završnice, gde će se danas od 16 časova sastavi Hrvatska i Maroko u okviru utakmice za 3. mesto. Šta reći, osim da nije bilo iznenađenja u polufinalnim duelima i da su Argentina i Francuska opravdali uloge favorita.

Hrvatska je u grupnoj fazi imala pobedu i 2 remija, a upravo je jedan remi na samom početku prvenstva, protiv selekcije Maroka, i to bez golova. Posle toga, u nokaut fazi su savladali Japan i Brazil na penale, da bi potom ispali od i više nego ubedljive Argentine. Utakmica 1. kola grupne faze je bila takva da smo za 90 minuta igre videli svega 4 šuta u okvir gola, u oba sastava prednjačila je taktika i cilj je bio ne primiti gol, što su i uspeli.

Hrvatska ima izvanredan vezni red, pokazano je na ovom Mundijalu da će moći da računaju na mlade defanzivce i u budućnosti, dok se stiče utisak da im i dalje nedostaje konkretan centarfor kao što je Mandžukić, koji rešava situacije 1 na 1 i može da iskoristi gol šansu.

Izostanci: Za Hrvatsku neće igrati Josip Stanišić

Očekivani sastav (4-3-3): Livaković; Sosa – Gvardiol – Lovren – Juranović; Kovačić – Brozović – Modrić; Vlašić – Petković – Majer


Maroko je možda i najprijatnije iznenađenje turnira, tipovalo se na samom početku da će verovatno da bude 3. u grupi, iza Belgije i Hrvatske, međutim, stigli su do borbe za 3. mesto. U grupi su nakon remija sa Hrvatskom upisali čak 2 pobede, i to jednu protiv Belgije rezultatom 2:0. U nokaut fazi eliminisali su Špance, koji su verovatno kalkulacijom birali afričku selekciju, kako bi „jednostavnije“ prošli u četvrtinu finala. Kasnije su eliminisali Portugal, a ipak su u polufinalu sprečeni od strane Francuske. Ipak, i u tom meču su pokazali borbenost, srčanost i istrajnost, te im je malo falilo da dođu do pogotka u nekoliko navrata.

Afrička selekcija koja je došla do polufinala ostvarila je ogroman uspeh za svoj kontinent, a sada će imati priliku da donese medalju, prvi put u istoriji, što bi svakako bio najveći uspeh do sada. Posmatrajući njihovu igru do sada, sigurni smo da neće odustati. Na ovom prvenstvu sveta pokazali su svetu kakve fudbalere imaju, a teško će se većina njih zadržati u sadašnjim klubovima od januara.

Izostanci: Neće igrati Nayef Aguerd i Romain Saiss zbog povreda

Očekivani sastav (4-3-3): Bounou; Hakimi – Dari – Yamiq – Mazraoui; Ounahi – Ambrabat – Ezzalzouli; Ziyech – En-Nesyri – Boufal


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Teško da bi dva puta mogli da ponove 0:0, iako će sigurno i jedni i drugi hteti da čuvaju rezultat. Verujemo da će početak utakmice biti malo mirniji, ali da bismo u drugom delu mogli da vidimo makar gol. Tip „1P0-1&2P1+“ plaća se kvotom 1.75.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje