četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Japan – Kostarika (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


JAPAN – KOSTARIKA

JAPAN je u prvom kolu priredio jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg toka Mundijala, jer su nakon preokreta uspeli da savladaju favorizovanu selekciju Nemačke (1:2).

Azijska reprezentacija je imala zaostatak od jednog pogotka nakon prvog dela igre, a popularni „Panceri“ nikako nisu uspevali da dupliraju svoju prednost. To su veoma uporni i borbeni fudbaleri Japana uspeli da „kazne“ i da sa dva postignuta pogotka (75. i 83. minut) potpuno preokrenu rezultat u svoju korist i tako „šokiraju“ svetske šampione iz 2014. godine.

Ovim neočekivanim trijumfom, Japan je sebe doveo u zaista sjajnu poziciji da se plasira u nokaut fazu Svetskog prvenstva, a malo ko im je davao barem minimalne šanse da u konkurenciji Nemaca i Španaca zauzmu jedno od prva dva mesta na tabeli.

Ipak, sada je takav scenario daleko realniji, koji bi mogao da se ostvari već u nedelju uveče. Naime, ukoliko Japan pobedi na predstojećem duelu, a Nemčka ne savlada Španiju, onda su popularni „Samuraji“ sigurni učesnici 1/8-finala.

Stoga, ne treba ni govoriti o tome koliko je ovo bitna utakmica za Japance koji će biti izuzeto motivisani da stignu do velike pobede, uz veliko samopouzdanje koje sada imaju nakon uzetog „skalpa“ Nemcima.

Probleme sa povredama imaju – H.Sakai (defanzivac).

Očekivana postava (4-2-3-1) – S.Gonda – T.Tomiyasu, K.Itakura, M.Yoshida, Y.Nagatomo – W.Endo, A.Tanaka – J.Ito, D.Kamada, T.Kubo – T.Asano

KOSTARIKA je uz domaćina Katar (a čak i više od njih) prikazala apsolutno najmanje na samom terenu u prvom kolu od svih reprezentacija na turniru.

Pretrpeli su najubedljivi poraz od svih reprezentacija do sada, jer su bili „pregaženi“ od selekcije Španije sa čak 7:0 (3:0). Pritom, imali su posed lopte u svojoj kontroli svega 18% vremena, nijedan izveden korner, a svakako je neverovatan podatak da nisu uputili nijedan jedini udarac ka golu rivala, bilo u okvir ili van njega. To svakako apsolutno oslikava kakvu su partiju prikazali pre nekoliko dana.

Jednostavno, Kostarikanci su imali svoj „zenit“ na Svetskom prvenstu 2014. godine kada su stigli do 1/4-finala i bili zaista pravi „hit“ turnira, ali su sada njihova najbolja izdanja daleko iza. Velika većina fudbalera je na zalasku karijera (radi se o dosta „staroj“ selekciji), te nisu na nekadašnjem nivou – Kejlor Navas (35), Oskar Duarte (33), Brajan Oviedo (32), Kendal Veston (34), Selso Borges (34), Brajan Ruiz (37 / kapiten), Johan Venegas (33)..

Najbolji igrač tima u ovom momentu je golman – Kejlor Navas, a bez obzira na njegove sjajne kvalitete, kada vam je čuvar mreže glavna „uzdanica“, onda znate da imate ogromnih problema u samoj organizaciji igre.

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (4-4-2) – K.Navas – K.Waston, F.Calvo, O.Duarte, B.Oviedo – K.Fuller, O.Tejeda, C.Borges, J.Bennette – J.Campbell, A.Contreras

 

Mišljenje urednika: Bliži trijufmu su svakako Japanci kojima ide i uloga favorita. Jednostavno imaju velikog motiva ovoga puta, jer bi osvajanjem sva tri boda stigli nadomak nokaut runde Mundijala. Osokoljeni velikom pobedom protiv Nemaca, koju na ovom duelu treba da „materijalizuju“. Sa druge strane, jasno da Kostarika nema „šta da traži“ u ovoj grupi, sam plasman na Svetsko prvenstvo je maksimum za njih, ali će svakako nastojati da se pred sopstvenom nacijom koliko-toliko „iskupe“ za apsolutni debakl u prvom kolu. U svakom slučaju, prednost dajemo azijskoj selekciji i očekujemo njihovu pobedu koja im potencijalno mnogo toga donosi.

 

Glavni sudija – M.Oliver (England)

Predlog za tipovanje – 1 / @1.50

Utakmica je na programu u nedelju sa početkom od 11h na stadionu „Ahmad bin Ali“ u Al Rajanu.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje