četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Srbija – Švajcarska (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Utakmica koja će odlučivati sudbinu Srbije biće upravo ona protiv Švajcarske. Da vam je neko ponudio pre Mundijala da u poslednjoj utakmici pobedom odlučujete o svojoj sudbini, vrlo verovatno biste takvu opciju oberučke prihvatili. Takvu priliku ima selekcija Srbije, koja treba da se revanšira Švajcarcima za 2018. godinu.

Srbija je šampionat sveta započela porazom od Brazila, zatim je u rolerkoster utakmici protiv Kameruna odigrala 3:3. Da su, kojim slučajem, tada slavili, tada bi im i remi igrao ulogu, ali poznavajući pristup u kom bi ušli u meč, sigruno bi od starta bili defanzivno orijentisani, što teško kada može da se izdrži 90 minuta. Stoga, ovde nema kalkulacija, samo pobeda im dolazi u obzir, a za slučaj da Kamerun pobedi Brazil, Srbija mora da pobedi Švajcarsku jednim golom više, nego Kamerun Brazil. Iako nerealan scenario, na Mundijalu smo se uverili da reč nerealno gubi značenje, pa uvek treba biti spreman na sve opcije.

Izostanaka u Srbiji nema, a očekivani sastav Srbije možete da vidite na slici ispod:


Švajcarci su u prvom susretu pobedili Kamerun rezultatom 1:0, i odmah nakon toga stavili katanac na odbranu. Sa druge strane, protiv Brazila su izgubili 1:0, a pokazali su da umeju da se brane, ako im je to fokus. Sigurno da će biti vrlo teška situacija za Srbiju, protiv čvrste odbrane Švajcarske, ali su i oni pokazali da su porozni i da nije nemoguće dati im gol. Njima će bod iz ove utakmice biti dovoljan za plasman dalje, osim za slučaj da odigraju nerešeno, a da Kamerun pobedi Brazil, tada bi dalje išli Brazil i Kamerun. Ipak, tako nešto je teško zamisliti, a poznavajući Švajcarce, teško da će težiti ka tome da se sat i po vremena brane, bez da pokušaju da postignu gol.

Za Švajcarsku neće igrati Noah Okafor, dok se postavlja pitanje hoće li Xherdan Shaqiri da nastupi, jer nije bio uključen u poraz od Brazila, ali verovatno da hoće.

Očekivani sastav (4-2-3-1): Sommer; Widmer – Akanji – Elvedi – Rodriguez; Freuler – Xhaka; Shaqiri – Sow – Vargas; Embolo


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Mi ćemo danas, kao i velika većina Srbije, igrati na pobedu domaćina. Ipak, probaćemo „sigurniju“ varijantu, tj. tip „W1“, koji se plaća kvotom 1.85.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje