subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 25. novembar)

Prošla je prva faza takmičenja, prošlo je početno opipavanje pulsa i sada već polako kreće ono pravo. U drugom kolu je situacija već znatno teža. Mnogo su veći ulozi. Porazima bi se neki timovi već oprostili od daljeg toka takmičenja. Samim tim i tenzija će biti znatno veća.

Zbog svega toga mislim da je pravo vreme da se krene sa igrom na kartone. Istina, u prvom kolu ih nije bilo mnogo,ali zbog gore napisanog, mislim da će ih u drugom i pogotovo u daljoj fazi biti znatno više.

Svaki dan ću izdvajati potencijalno “ efikasne “ mečeve što se tiče kartona i to će biti bazirano kako na grubosti timova, tako i na sudiji koji sudi meč tj na njegovoj “ lakoći “ davanja kartona.

Za danas bih izdvojio jedan meč.

14h Katar-Senegal

Katar kao domaćin je potpuno zalutao na ovaj šampionat. U prvom kolu nisu prikazali ništa, a teško da će prikazati i u ovom protiv znatno jačeg rivala. Ono što mi je zapalo za oko jeste njihova grubost. Oni su u prvom kolu uspeli da dobiju čak 4 kartona i jedna su od najgrubljih ekipa na prvenstvu. Igraju borbeno to im se ne može osporiti, ali nekad i previše borbeno i zbog toga i dobijaju kartone.

Senegal, kao i većina ekipa sa afričkog kontinenta, nije previše gruba, ne očekujem ni na ovom meču da budu, nekako više se uzdam u Katar što se tiče ovog meča. U prvom kolu Senegal je protiv Holandije zaradio 2 žuta kartona i to u nadoknadi vremena.

Sudija za ovaj meč dolazi iz Španije i u pitanju je Antonio Mateo Lahoz.

Jedan jako dobar sudija,ali i sudija koji zna da bude lak na kartonima, uostalom kao i većina sudija iz Španije. Ima on u svojoj biografiji mečeva sa 7+ kartona, zna da ih zaređa, pogotovo ako su timovi bezobrazni, kakav je Katar. Što se tiče reprezentativnog nivoa Lahosov prosek u poslednjih 9 utakmica je 3.2 kartona,ali morate imati u vidu da su to sve bili mečevi dosta “ mirnih “ timova. Ovo je već nešto sasvim drugo.

Tip za ovaj meč jeste više od 3.5 kartona na meču.

Kvota u većini kladionica je u rasponu od 1.75 -1.78

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje