petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iran nadigrao Vels u svakom smislu!

Fudbalska reprezentacija Irana nadigrala je Vels u okviru prve utakmice 2. kola grupne faze Svetskog prvenstva, pobedivši ih rezultatom 2:0.

Iako je do čak 98. minuta rezultat bio 0:0, verovali ili ne, Iranci su uspeli u roku od 3 minuta da postignu dva gola. Oba gola postigli su defanzivci. Najpre je sa distance odlino šutirao Roozbeh Cheshmi, igrač Esteghlala, da bi potom tri minuta kasnije kontranapad krunisao golom defanzivac Sepahana, Ramin Rezaeian.

Tokom većeg dela utakmice Iran je bio opasniji po gol Velsa, nego obrnuto, a čak im je i u 16. minutu poništen gol zbog ofsajd pozicije. Ovo su ogromna tri boda za azijsku zemlju koja je deklasirana u ponedeljak od strane Engleske rezultatom 6:2. Sada su u igri za plasman u osminu finala, a sve će zavisiti od njihove utakmice sa SAD-om. Velsu ostaje da se u teoriji nada da može da prođe dalje, ali to neće zavisiti samo od njih.

Interesantno je da je ovo prvi meč na kom je viđen crveni karton, a u 86. minutu isključen je golman reprezentacije Velsa – Wayne Hennessey.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje