četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 27. novembar)

Danas se nastavlja takmičenje, a na programu su nova 4 meča drugog kola. Za danas smo izdvojili jedan potencijalno zanimljiv meč, tj. meč koji bi mogao da nam donese veliki broj kartona.

17h Kanada-Hrvatska

Kanada je u prvom kolu bila poražena i ovaj meč je za njih veoma bitan. Kanada je jedna veoma srčana, borbena ekipa, igraju na ivici kartona. Protiv Belgije su imali 14 prekršaja i zaradili su samo 2 žuta kartona. Pobeda na ovom meču im je potrebna kako bi sa izglednim šansama ušli u treće kolo, a samim tim i tenzija u timu će biti veća. Jedan detalj mi je privukao pažnju, a to je govor trenera Kanade koji na pogrdan način najavio meč, pročitali ste svi, da ne pišem psovke sada ovde. To samo pokazuje koliko će oni motivisano, ali i borbeno istrčati na teren. Ta borbenost često donese i grubost, a samim tim i kartone.

Hrvatskoj je ovaj meč takođe bitan. U poslednjem kolu igraju sa Belgijom i oni u to kolo moraju ući sa nekim osvojenim bodovima, ukoliko žele da imaju iole šansi za prolaz. U prvom kolu nisu bili preterano grubi, čak su meč završili bez kartona, ali mislim da to neće biti slučaj na ovom meču, pre svega zbog rivala i njihovih izjava, tj. te izjave trenera Kanade. Sigurno da će Hrvati biti izuzetno motivisani na ovom meču i da će igrati dosta grubo. Uostalom i oni su Balkanci, a svi znamo kakvi smo kada neko tako nešto izjavi za nas.

U prilog ovom meču ide i sudija. Moje je mišljenje da je FIFA pogrešila sa delegiranjem ovog meča jer su za glavnog sudiju postavili dosta neiskusnog čoveka iz Urugvaja. U pitanju je Matonte Cabrera. Cabrera ima samo 34 godine, do sada je većinom sudio turnire mlađih reprezentativnih kategorija. Što se tiče seniora bio je prvi sudija na samo 4 utakmice i to utakmice malih reprezentacija, tj. nekih totalno nebitnih utakmica, tipa mečeva Katara, UAE, Libana.. Ovo će mu biti prvi jak meč u karijeri da sudi i sigurno da će i on imati tremu. U prvenstvu Urugvaja je jako lak na kartonima jer ih pokazuje u jako velikom broju.

Tip za ovaj meč je da će biti više od 4.5 kartona na utakmici, a kvota je 2.15 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje