nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tačno u podne očekuje nas duel “fenjeraša ruske“ PL!

Danas, tačno u podne po našem vremenu odigraće se druga utakmica 18. kola ruske Premijer Lige u kojoj će se, na stadionu “Gazovik“, sastati Orenburg iz istoimenog grada i Arsenal iz Tule. Po svemu sudeći duel Orenburga i Arsenala pašće u senku jednog od najvećih ruskih derbija, između CSKA i Zenita, koji je na programu od 14 časova i 30 minuta.

Orenburg je jedna od onih ekipa čije raspoloženje nikada ne možete unapred da protumačite, te je veoma teško prognozirati utakmice kada su oni na jednoj strani. Umeju vešto da naprave ogromne probleme ekipama poput Krasnodara, Rostova, moskovskog CSKA, pa čak i moskovskog Spartaka, ali kad su zlata vredni bodovi najpotrebniji oni ih prospu na utakmicama protiv Urala ili Arsenala u odnosu na koje su nekoliko puta kvalitetnija ekipa. Igrači Orenburga poseduju snažan mentalitet i pobednički duh, ali sve ovo vreme bio je potreban snažan napadač koji bi veliki broj prilika koristio na pravi način, što se u dosadašnjem toku sezone nije mnogo puta dešavalo s’ obzirom da su u 17 utakmica postigli samo 11 golova. Može se reći da je uprava ovog kluba tokom zimskog prelaznog roka uspela da nadomesti taj nedostatak, ali o tome nešto kasnije. Drugi deo sezone dočekuju sa donjeg dela tabele, tačnije sa 14. pozicije koja vodi u baraž za ispadanje iz ove lige. Nakon 17. kola uspeli su da zarade 12 bodova, jer su zabeležili 2 pobede, 6 remija i 9 poraza. Važno je napomenuti da je njihov najveći adut u dosadašnjem toku sezone predstavljao domaći teren gde su uzeli čak 10 bodova, a zabeležili su 2 pobede, 4 remija i 3 poraza. Tokom nedavno završenog zimskog prelaznog roka iz Orenburga su otišli levi bek Farhod Vasijev (1n/0g/0a), desni bek Aleksandr Kacalapov (9n/0g/2a), centralni vezista Maksim Batov (5n/0g/1a), ofanzivni vezista Jakuba Bamba (12n/0g/0a) i centralni napadači Aleksandr Prudnjikov (4n/0g/0a) i Artjom Deljkin (16n/1g/0a). Sa druge strane, u ovaj klub stigli su golman Mihail Keržakov (Zenit, pozajmica), levi bek Maksim Bardačjov (Tom, pozajmica), štoper Mihail Sivakov (Zarja Luganjsk), centralni vezista Denis Popović (Visla Krakov), desni krilni napadač Maksim Grigorjev (Rostov, pozajmica) i centralni napadači Mihal Đuriš (Viktorija Plzenj) i Elguja Lobjanidze (Dinamo Batumi). Upravo 28-godišnji slovački napadač Mihal Đuriš može da popuni taj nedostatak u ofanzivnom redu, koji Orenburg očigledno ima, s’ obzirom da se radi o vrlo kvalitetnom i talentovanom fudbaleru, koji se u Viktoriji nije pokazao u punom svetlu, a ipak je zabeležio 21 nastup i pritom postigao 7 golova u dosadašnjem toku sezone. Tokom nedavno zavšenih zimskih priprema Orenburg je zabeležio 2 pobede, čak 5 remija i 2 poraza. Pobede su izborili protiv Zarije Balti (2:1) i Dunav Ruse (1:0), remizirali su protiv Intera iz Bakua (1:1), Himkija (0:0), Saburtala iz Tbilisija (1:1), Tobola (0:0) i protiv moskovskog Dinama (1:1), dok su poraženi od Kairat Almatija (3:0) i ekipe Slovačko (3:2).

Arsenal iz Tule se po svemu sudeći preporodio tokom ove zime, a uzimajući u obzir rezultate sa pripremnih utakmica velike su šanse da bez preteranih problema izbore opstanak u ruskoj eliti. Do ovog predstojećeg 18. kola zabeležili su 2 pobede, 6 remija i 9 poraza (isto kao i Orenburg), te se sa 12 bodova nalaze na predposlednjoj, 15. poziciji, a moramo napomenuti da sa samo 6 postignutih golova trenutno imaju najgori napad u celoj ligi. Iako su na samom početku zimske pauze rukovodioci Arsenala izjavili da nemaju nikakve planove za prelazni rok, ruske “Tobdžije“ su ipak uspele da dogovore transfere čak 9 igrača u i još 13 igrača iz kluba. Tako će ubuduće žuto-crveni dres nositi golman Vladimir Gabulov (slobodan agent), štoperi Ivan Ivanov (Panatinaikos), Gija Grigalava (Etnikos) i Stopila Sunzu (Lil, pozajmica), defanzivni vezista Aleksandru Burčanu (Steaua), levi krilni vezista Musa Dumbija (Rostov, pozajmica), desni krilni vezista Kiril Kombarov (Tom), krilni napadač Mihail Aleksandrov (Legija) i centralni napadač Federiko Rašić (Himnasija). Sa druge strane, iz redova ovog kluba otišli su golmani Aleksandr Filjcov (3n/-6g) i Roman Gerus (3n/-5g), levi bek Lukaš Tešak (12n/0g/1a), štoperi Aleksandr Gorbatjuk (17n/0g/0a), Igor Kalešin (0n/0g/0a) i Dmitrij Ajdov (4n/0g/0a), defanzivni vezisti Aleksandr Šešukov (8n/0g/0a) i Emanuel Frimpong (4n/0g/0a), centralni vezista Dmitrij Smirnov (2n/0g/0a), desni krilni vezisti Felisio Forbs (14n/2g/0a) i Andrej Gorbanjec (5n/0g/0a), krilni napadač Sergej Maslov (0n/0g/0a) i centralni napadači Ruslan Muhametšin (11n/0g/0a) i Hizir Apajev (14n/0g/0a). “Tobdžije“ su zimske pripreme odigrale na veoma visokom nivou i sve sluti na to da ćemo od sutra viđati njihove sve bolje i bolje ligaške partije. Tokom januara i februara u okviru prijateljskih utakmica zabeležili su 2 pobede, 5 remija i 1 poraz. Slavili su nad Radnikom iz Bijeljine (1:0) i Dinamom iz Tbilisija (2:1), remizirali su protiv Ludogoreca (1:1), Maribora (1:1), Milsamija (3:3), Pahtakora (0:0) i protiv Astane (0:0), dok su poraženi samo od kazahstanskog Šahtjora (1:0).


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Orenburga i Arsenala:

22.08.16 PL Arsenal Tula Orenburg 0 : 0 (0 : 0)
29.11.15 FNL Orenburg Arsenal Tula 4 : 1 (1 : 1)
10.08.15 FNL Arsenal Tula Orenburg 0 : 3 (0 : 2)
03.03.15 KUP Arsenal Tula Orenburg 0 : 1 (0 : 0)
10.11.13 FNL Arsenal Tula Orenburg 2 : 0 (0 : 0)

Kvote: 2.00 | 3.00 | 4.30 (kladionica Sekabet)

Susret ove dve ekipe ne preti da bude efikasan, štaviše, sasvim suprotno tome. Iako su se i Orenburg i Arsenal dosta pojačali i doveli nekoliko kvalitetnih ofanzivnih igrača, mi nismo uvereni u mogućnost goleade, s’ obzirom da obe ekipe greju dno tabele i svako bespotrebno gubljenje bodova u ovom trenutku može da prestavlja “samoubistvo“, tj. osiguravanje pozicije koja vodi u drugu ligu.

Shodno svemu tome, tipovi kao što su 0-2 (1,38), NG (1,48), 1X (1,20) predstavljaju dosta realne opcije, ali uzimajući u obzir niske kvote mislimo da to možda i nije vredno rizika. Bilo kako bilo, Vi odlučujete!


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje