nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tijana Bogdanović osvojila bronzu

Reprezentativka Srbije u tekvondou, Tijana Bogdanović, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 49kg na OI u Tokiju. Iako poražena u 1. kolu, pobedom nad Kineskinjom Vu u repesažu, došla je do prilike da se sa Mijom Jamadom iz Japana bori za bronzanu medalju. U meču za bronzu je sa 20:6 bila bolja od domaće takmičarke i par sati nakon Mikeca, donela novi razlog za slavlje i već drugu medalju Srbiji. Kako prenosi Olimpijski komitet Srbije, Tijana Bogdanović nije krila zadovoljstvo zbog osvojene bronzane medalje, koju je posvetila svojoj pokojnoj baki:

Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir … Pored toga medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila.

U meču za zlatnu medalju Panipak Vogratnaki iz Tajlanda je u zanimljivom i neizvesnom meču opravdala ulogu favorita i sa 11:10 savladala Tijaninog dželata, mladu 17-to godišnju Adrianu C. Iglesijas iz Španije. Osim Tijane Bogdanović bronzanu medalju je osvojila i Abishag Semberg iz Izraela, koja je sa 27:22 savladala Rukie Jilderim iz Turske.


Slika preuzeta sa sajta: oks.org.rs

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje