subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Uspeh karijere, Kamila Đorđi najbolja u Montrealu

Italijanska teniserka Kamila Đorđi pobednica je WTA turnira u Montrealu. Đorđi je u velikom finalu savladala Čehinju Karolinu Pliškovu rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:5. Titula u Montrealu je treća za Kamilu Đorđi i ujedno je i najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere, jer je to titula iz Premijer mandatori kategorije.

Kada se pogleda meč u globalu zaslužena pobeda za Kamilu Đorđi. Italijanka iako možda nema mnogo iskustva u ovakim mečevima, odigrala je perfektno. Bila je hrabrija u bitnim poenima, pronalazila je prave udarce kada je bilo teško i to je prelomilo meč.

U prvom setu ključan je bio sedmi gem. Đorđi se u tom gemu suočila sa brejk loptom, koju je spasla bez problema. Već u sledećem gemu Đorđi dolazi do brejka i tu se igra Pliškove raspada. Đorđi je nakon toga rutinski potvrdila brejk i nakon toga sa još jednim potpuno prelomila set na svoju stranu.

Osokoljena nakon osvajanja prvog seta, Đorđi nastavlja u istom ritmu u drugom. Prva stiže do brejka, ali ovog puta Pliškova momentalno uzvraća ribrejkom. Nakon toga usledio je deo meča u kojem je Pliškova bila bolja na terenu, ali nikako nije uspela da dođe do brejka.

Na kraju u samom finišu seta Đorđi je maksimalno pritisnula protivnicu, svesna da je ova nervozna. Taj pritisak joj se isplatio, jer je u 12. gemu došla do brejka koji joj je doneo i pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje