sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Vratio se!

Aktuelni šampion Evrope – Čelzi i oficijalno je potvrdio da je reprezentativac Belgije – Romelu Lukaku njihovo najnovije letnje pojačanje!

28-godišnji napadač je došao u redove londonskog kluba za sumu od 115.000.000 eura (čime je oboren klupski rekord) iz redova italijanskog prvaka, Intera (što je najveća prodaja u istoriji nekog kluba iz „Serie A“). Sjajni golgeter je sa „Plavcima“ ugovorio saradnju do leta 2026. godine uz platu od 12 miliona eura po sezoni (plus bonusi).

 

„Veoma sam srećan i zadovoljan što sam se vratio u ovaj divni klub. Podržavao sam Čelzi još kao klinac. Način na koji se klub razvija savršeno se uklapa u moje ambicije, a dolazim nakon osvajanja Serie A. Ova prilika dolazi u pravo vreme i zajedno možemo imati mnogo uspeha“, istakao je belgijski golgeter.

Lukaku se tako vratio na stadion „Stamford Brigde“, jer je u periodu od 2011. do 2014. godine bio član ovog kluba, ali nije dobio pravu šansu, te je uglavnom igrao na pozajmicama.

Belgijanac ima velikog iskustva igranja na Ostrvu, jer je pored Čelzija, nastupao i za timove – VBA, Evertona, Mančester Junajteda, dok je karijeru započeo u dresu Anderlehta.

Londonski klub je tako „popravio grešku“, kada su pustili Lukakua dosta olako, ali sa njim u timu sada su dobili jednog od ponajboljih centralnih napadača na Starom kontinentu, te ističu kandidaturu za najveće domete kako u Premier ligi, tako i u Ligi Šampiona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje