sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ZVANIČNO: Antonio Konte je novi trener Intera

Ekipa Intera juče se i zvanično rastala sa Lučanom Spaletijem, čime je njegov dvogodišnji mandat na klupi “Neroazura“ priveden kraju. Samo dan nakon toga dobili smo ime novog glavnog trenera ekipe iz Milana.

Reč je o bivšem selektoru Italije te treneru Juventusa i Čelsija, Antoniju Konteu koji je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja sezone 2021-22.

– “Počinje novo poglavlje u mom životu i veoma sam uzbuđen zbog toga. Potrudiću se da se svojim zalaganjem i napornim radom odužim predsedniku i direktorima zbog prilike koju su mi pružili. Izabrao sam Inter zbog svega onoga što taj klub predstavlja, ali i zbog njegove istorije. Bio sam zadivljen željom svih da se klub vrati tamo gde pripada“, rekao je Konte.

Iskusni strateg je poslednji trenerski angažman imao na klupi Čelsija koga je vodio od aprila 2016. do jula prošle godine. Kao menadžer “Plavaca“ uspeo je da osvoji trofeje Premijer Lige i FA Kupa, te da ponese nagradu za najboljeg trenera u sezoni 2016-17.

Inter je tokom protekle sezone zauzeo 4. mesto na tabeli i ostvario primarni cilj plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, ali nema sumnje da je još mnogo rada potrebno kako bi se italijanski velikan vratio na stare staze slave.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje