subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda putuje u Kazahstan!

Crvena Zvezda će u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv poznatog protivnika, a to je Kairat iz Almatija, koji je u dvomeču bio bolji od izraelskog tima Makabi iz Haife rezultatom 2:0, te je uz ukupnih 3:1 prošao dalje, jer su na prvom susretu igrali 1:1.

Kairat je prvak Kazahstana čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 21.400.000 evra, u klubu mahom iraju fudbaleri te zemlje, dok ima i fudbalera sa prostora Balkana. Takođe, u ekipi ima Brazilaca, kao i fudbalera portugalskog, jermenskog, kirgistanskog, španskog, poljskog, beloruskog i kamerunskog porekla. Jedan od kvalitetnijih igrača, defanzivni vezista Jacek Goralski je povređen, dok se ističu i desni bek iz Hrvatske, Dino Mikanović, centralni bek Rade Dugalić iz Srbije, kao i kvalitetni centralni bek iz Kazahstana, Nuraly Alip. Trenutno su 3. u ligi Kazahstana, a ispred njih su Tobol i Astana.

Prva utakmica biće na programu sledeće nedelje u Almatiju, a 27. ili 28. jula očekuje se revanš Beogradu. U sezoni 2015/16 bili su bolji od Crvene Zvezde u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pobedivši ih ukupnim rezultatom 4:1.


Slika: Printscreen (YouTube)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje