petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 18. decembar)

Došli smo i do samog kraja. Danas je na programu veliko finale. Duel dva tima koja su do sada bila po dva puta prvaci. Ko će podići “ Boginju “ po treći put?

16h Francuska-Argentina

Finale kao finale samo po sebi ima težinu, tj. bolje rečeno tenziju. Sve spada na ovih 90 minuta. Sigurno da će oba tima u ovaj meč ući kao da im je poslednji u životu. Samim tim očekujem i da tenzija na terenu bude velika, pogotovo ako rezultat ne bude dobar po neku od ekipa.

Francuska je na ovom šampionatu bila dosta disciplinovana. Nisu dobijali previše kartona. Na 6 mečeva svega 5 kartona. Istina nisu bili previše jaki protivnici. Na jedinom jakom meču tj duelu sa Englezima gde je bilo dosta gusto dobili su čak 3 kartona. Što samo pokazuje kako se ponašaju na mečevima gde je tenzija velika.

Argentina sa druge strane je bila mnogo nedisciplinovanija. Klasičan latinoamerički mentitet. Ta vrela krv kojoj ne treba mnogo da proključa i pokaže se u svom najboljem svetlu. Oni su na ovom šampionatu na 6 mečeva dobili 13 žutih kartona. Od tih 13 kartona čak 9 su dobili u duelu sa Holandijom. Taj meč je bio i duel sa najviše tenzije na terenu i eto kako su se oni „snašli“. Nema ko nije dobio karton na tom duelu. Sigurno da će nervoza, makar na početku kada je egal, biti mnogo veća na strani Argentine. Mnogo je razloga za to, a najveći je Mesi. Svi igraju za njega i veliki je pritisak zaista.

Za ovo finale je delegiran Poljak Marčinjak. Konačno pravi sudija dostojan ovakvog meča, a ne neka lakrdija u vidu sudija iz Meksika i Katara koje smo viđali prethodnih dana. Marčinjak je sudio do sada dve utakmice. Sudio je i jednima i drugima i dodelio je jako malo kartona.

Francuska-Danska 3 žuta kartona

Argentina-Australija 2 žuta kartona

Trebalo bi da vidimo dosta kartona. S obzirom da je duel dosta tenzičan,a i pravi sudija sudi utakmicu trebalo bi da kažnjava sve kako treba. Očekujem da vidimo 4 ili više kartona.

U mocartu i meridijanu je granica 3.5, a kvota je 1.77 i 1.60

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje