petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: ŠPANIJA – ŠVEDSKA (najava meča i predlog za klađenje)

Španija i Švedska sastaće se večeras od 21 sat po našem vremenu u okviru 1. kola grupe E, a utakmica će biti na programu na stadionu „Estadio de La Cartuja“ u Sevilji.


FIFA rang lista: 6. mesto

Websajt savezahttps://www.sefutbol.com/

Fudbalska reprezentacija Španije najsvetlije trenutke vezuje za 21. vek, jer je osvojila EP 2008. godine, SP 2010. godine i EP 2012. godine, što je ogroman uspeh. Ono što je usledilo jeste smena generacija, koja je negativno uticala na rezultate ove selekcije, te je ista u naredna 3 takmičenja, čak 2 puta završila isto u grupnoj fazi. Igraju u formaciji 4-3-3, uz maksimalan posed lopte i brz protok. Konstanto napadaju sve linije protivnika, uz podsećanje na nekadašnji stil reprezentacije Španije. Kvalifikacije su odradili sjajno, a kvalifikacije za Mundijal nisu počele najsjanije. Ipak, pobeda protiv Litvanije i remi sa Portugalom u pripremnim utakmicama mogle bi da uliju nadu ovoj selekciji, da fudbaleri kao što su Moreno, Torres, Olmo, Rodri, Thiago, Koke, i ostali, mogu makar delimično da postignu ono što su njihovi sunarodnici nekoliko godina unazad.

Sergio Busquets će da propusti meč zbog korone, a Diego Llorente će biti na raspolaganju nakon dva negativna test.


FIFA rang lista: 18. mesto

Websajt savezahttps://www.svenskfotboll.se/landslag/herr/

Svakako da su Šveđani bez Ibrahimovića, i sa njim, dve različite selekcije, ali ne treba se toliko striktno vezivati za njegovu ulogu, jer Švedska ima solidne pojedince, svakako. Plasman u četvrtinu finala na SP u Rusiji bilo je jako prijatno iznenađenje. Janne Andersson ima vrlo dobre rezultate onda kada se to od njega ne očekuje, što je pokazivao i u švedskom fudbalu, a ustalio je formaciju 4-4-2, koja se menja u 4-4-1-1 i 4-3-3, u zavisnosti od potrebe utakmice. Selekcija Švedske je čvrsta i može da ugrozi svakog rivala, brzo prebacuje loptu u polje protivnika, ali umeju i da grade napad postepeno. Objektivno gledano, imaju mogućnost da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, pogotovo što možda i 3 selekcije iz ove grupe idu dalje. Pored Zlatana Ibrahimovića, dok će Dejan Kuluševski i Mattias Svanberg ipak biti priključeni ekipi, ali se ne zna da li će nastupati. Očekuje se da napad predvode Marcus Berg i Alexander Isak, dok će Claesson, Larsson, Olsson i Forsberg biti zaduženi za sredinu terena, najverovatnije.

U pripremnom periodu Šveđani su pobedili Estoniju, Finsku i Jermeniju, i mogu da se nadaju dobrim rezultatima, jer su u sjajnoj formi od 5 vezanih pobeda.


Verujemo da će večeras ceo svet da forsira pobedu Španije, koja ima kvalitet, ali treba imati u vidu to da je i dalje u toku smena generacije, nemaju ustaljene rezultate i ne bismo ih preterano favorizovali. Šveđani su umeli da iznenade i jače reprezentacije od Španije, te ćemo probati sa predlogom „GG“ po kvoti 2.30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje