četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Eredivisie (Holandija): Najava 1. kola (subota – 12. septembar 2020. godine)

Danas kreće sezona u Holandiji, a pratićemo tri duela. Od 18:45 sastaće se Heerenveen i Willem II, od 20:00 Zwolle i Feyenoord, dok od 21 čas Twente očekuje Sittard.


18:45 Heerenveen – Willem II

Domaćin je prošlu sezonu, koja je prekinuta usled pandemije, završio na 10. mestu sa 33 osvojena boda, dok se gost nalazio na 5. mestu u trenutku prekida lige, sa čak 44 osvojena boda. Herenven je ostao bez levog krila iz Nigerije, Chidera Ejuke, koji je i najveći „gubitak ekipe“ ovog leta. Sa druge strane, stiglo je nekoliko pojačanja, od kojih je najvzvučniji centarfor Henk Veerman iz St. Pauli-a. Pripremni period Herenven je odigrao prilično slabo, uz čak 7 poraza, što ne može biti idealno pred start prvenstva. Viljem nije imao zvučnije odlaske iz kluba, dok je najzvučnije pojačanje ekipe ofanzivni vezista Mike Trésor Ndayishimiye iz NEC-a. Dakle, reč je o ekipi koja iz sezone u sezonu igra prilično promenljivo, pa je pitanje kako će igrati ove. Pripremni period im je protekao nešto bolje, ali su igrali samo 2 meča, protiv Venlo-a i PSV-a. Danas su gosti sa 2 izostanka, neće igrati Leeroy Owusu i Kwasi Okyere Wriedt, dok su domaći u punom sastavu.

Sve u svemu, prilično težak prvi meč za prognozu, ali ćemo se osloniti na tradiciju. Obe ekipe vole tradicionalno da igraju na gol više, a mi predlažemo kvotu 1.55 na igru „GG“.

2:0

20:00 Zwolle – Feyenoord

Da nije bilo prekida šampionata, najverovatnije bi Cvole bio jedan od kandidata za ulazak u niži rang. Ekipa koja iz sezone u sezonu igra neprepoznatljivo, od donjeg do gornjeg dela tabele. Kada je reč o transferima, nema značajnijih dolazak u klubu, ali ni odlazaka, eventualno je Gustavo Hamer vredan spominjanja, koji je prešao u Koventri. Ekipa je igrala pripremne mečeve fenomenalno uz 5 pobeda i 1 poraz. U Fejnord je stigao Francesco Antonucci iz Monaka B, kao i Mark Diemers iz Fortune Sitard, a najzvučniji odlazak je Renato Tapia, koji je prešao u Seltu iz Viga. Prošlu sezonu je Fejnord završio na 3. mestu, a da nije bilo prekida, najverovatnije bi se borio za titulu. Pripremne utakmice je igrao solidno uz 3 pobede, 2 remija i 1 poraz. Da je bilo koji drugi deo sezone, da su prošlu završili do kraja, bez sumnje bismo mogli da tipujemo na pobedu Fejnorda. Ovako, ponovo tipujemo isto, ali s određenom dozom opreznosti. Kvota na pobedu gosta je 1.75.

Za domaće neće igrati Mustafa Saymak i Rico Strieder, a za goste Tyrell Malacia, Nick Marsman, Ramon ten Hove i Sven van Beek.

0:2

21:00 Twente – Sittard

Tvente će da ugosti Sitard večeras od 21 čas u okviru poslednjeg meča holandskog prvenstva za danas, a prošlu sezonu je Tvente igrao neprepoznatljivo dobro, nalazio se na 14. mestu sa 27 bodova, dok je Sitard zauzimao 16. mesto sa 26 bodova, dakle, sa svega bodom manje. Nema zvučnih dolazaka ni odlazaka iz kluba u ovom prelaznom roku, možda je najzvučniji prelazak Gijsa Smala u Volendam, dok je dolazak Aitora Cantalapiedra iz Panatinaikosa, ako i Harisa Vučkića iz Real Saragose. Danas za Tvente neće igrati samo Kik Pierie, dok su pripremne utakmice odigrali uz 3 pobede i 2 remija. Sitard je doveo velik broj fudbalera, ali je i velik broj fudbalera otišao iz kluba, upravo prelazak Diemersa u Fejnord je najzvučniji odlazak iz kluba. Prosto i jednostavno, klub koji često vrši rotacije u ekipi i koji je sezonu 2017/18 igrao u 2. rangu, gde je kasnije prešao u 1. rang. Njima je uspeh opstanak u ligi, nema sumnje, a to je i ove godine imperativ. Odigrali su 3 pripremne utakmice, zabeležili 2 pobede i 1 poraz, i to od Tventea. Isti slučaj kao i sa Fejnordom, da je bilo koji drugi deo sezone, bili bi verovatno veći favoriti, ali zbog velike pauze i manje uigranosti tipujemo „1X&2+“ po kvoti 1.50.

2:0


Predlozi nisu sigurni i igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje