nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Savić: Imam dva plana za sledeću godinu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, gostujući u Beogradskoj hronici, izjavio je da je koronavirus dosta uticao i promenio sportska dešavanja, ali da ona ne smeju da se prekidaju. Savić je jedan od mnogobrojnih ljudi iz sveta sporta koji je bio zaražen koronavirusom.

– Iskreno, nisam bio uplašen, ali sem malo blaže temperature, ja nisam imao simptome. Samoizolovao sam se i pregurao bez velikih posledica – rekao je Savić.

Dugogodišnji selektor vaterpolo reprezentacije rekao je da sportska dešavanja ne smeju da se prekidaju.

– Ima problema u vaterpolu, ali funkcionišemo normalno. Prilagodili smo se situaciji, poštujemo mere, ali ne sme da stane ništa. Sezona je već počela, imamo problema sa koronavirusom, ali se nadoknađuju utakmice – dodaje selektor.

Vaterpolisti, kao i ostali sportisti, našli su se u jedinstvenoj situaciji, ali su uspeli da pronađu formu pred start sezone.

– Realno. Svi su se našli u nesvakidašnjoj situaciji. Svi nisu trenirali između 6-8 nedelja, što je prekid u radu. Imali smo sreću da se to događalo u periodu od aprila do juna, sve je tad stalo, vaterpolisti su imali vremena da se vrate u formu i da se prilagode novoj sezoni koja je počela nedavno.

Selektor navodi da je sportistima mnogo lakše da se prilagode karantinu i propratnim merama.

– Lakše je sportistima da se prilagode, jer svako od njih živi disciplinovan život, zna se kad se ustaje i šta se radi tokom dana, živi se po planu na mesečnom nivou. Svaki sportista je u nekoj vrsti karantina, tako da ovo nije novitet i lakše im je da se prilagode – rekao je Savić.

Savić navodi da u zavisnosti od organizovanja Olimpijskih igara, zavise planovi Srbije za narednu godinu.

– Da, pripremamo se za njih. Ja sam već spremio dva plana za narednu sezonu. Plan A je ukoliko budu Olimpijske igre, a Plan B je ukoliko ne budu. Ako ih ne bude, gubi se sezona, neće igrati veliko takmičenje – dodaje Savić.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje