sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (prvo kolo po grupama): Najava mečeva grupe A!

U kasnim večernjim satim po našem vremenu počinje grupna faza južnoameričke verzije Lige šampiona, Kopa Libertadores 2018, više o žrebu za ovo takmičenje možete pročitati na https://www.sportskenovosti.net/kopa-libertadores-2018-64348/. Potrudićemo se da vam predstavimo sve klubove koji učestvuju u takmičenju, kako bi vam olakšali praćenje!

Prvog dana na programu su mečevi grupe A, koju čine, prošlogodišnji šampion Gremio (Brazil), Cero Porteno (Paragvaj), Defensor (Urugvaj) i ekipa Monagas (Veneculea)

23:30 Defensor (Urugvaj) – Gremio (Brazil)

Jedan od najmlađih timova u takmičenju, ekipa Defensora, oslanja se na svoju fudblasku akademiju, koja je stovrila mnoge asove urugvajskog fudbala. Prošle sezone završili su na drugom mestu lige Urugvaja. Ono što je ključna promena u odnosu na prošlu godinu jeste odlazak najboljeg strelca i napadača kluba Maxi Gomeza u špansku Seltu, dok se dosta govori i o transferu njegovog para u napadu, Carneiroa i to baš u redove današnjeg rivala. Od igrača na koje treba obratiti pažnju jeste veznjak Ayrton Cougo koji je prošle godine na 27 mečeva u šampionatu imao 6 golova i 7 asistencija i koji je na radaru Selte, kao i na ofanzivnog veznog igrača Bosellia koji iako ima svega 18 godina već je bio jedna od najvećih zvezda prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. Najveći uspeh u Kopa Libertadores ovaj klub ostvario je 2014-te godine kada je stigao do polufinala.

Ekipa Gremio je prošlogodšinji osvajač Kopa Libertadoresa i ekipa koja je vicešampion klupskog prvenstva sveta. Tim je i dalje gotovo nepromenjen, golman Marcelo Grohe, defanzivci Geromel i Kanemann su i dalje tu, a stigao je i štoper Salzburga Miranda, najveći talenat u veznomg redu, Arthur potpisao je za Barselonu, ali ostaje u Gremiu do 2019-te godine. Ovaj deo tima je dodatno pojačan dolaskom odličnog Alissona iz Kruzeira, a tu je i kapiten Maikon. Prva zvezda tima i jedan od tehnički najboljih igrača takmičenja, Luan pokušaće da ponovi prošlogodišnji učinak od 8 golova na 12 mečeva Kopa Libertadores. Ono što može da bude mali problem jeste to što još uvek nisu doveli klasičnu devetku, jer je prošlogodišnja, Lukas Barios (13/6/1) otišao iz kluba, možda bi to mogao da bude igrač iz njihovih redovea Hernane Brocadore koji u sezoni 2013/14 postigao za Flamengo 36 golova, ali od tada pokušava da se makar približi toj formi što ne uspeva.

Luan (7) i Arthur (29) dvojica najboljih igrača Gremija!

Osam poslednjih mečeva Gremija u gostima u okviru Kopa Libertadores, završena su u raposnu od 0-3 gola, Defensor nema poraz na svom terenu u okviru Kopa Libertadores u poslednjih 9 mečeva, ali je poslednji put igrao u ovom takmičenju 2014-te godine.

Iako smatramo Gremio za favorita ove grupe i jednim od favorita za najviši plasman, nećemo se usuditi da na prvom meču igramo na konačan ishod, već predlažemo sledeću igru: PREDLOG za klađenje: G1-2 (gost postiže od 1 do 2 gola na meču) (kvota 1,65)


23:30 Monagas (Vencuela) – Cero Porteno (Paragvaj)

Zbog čudnog sistema takmičenja u Vencueli, ekipa Monagasa koja je zavšila kao 5. u Klasuri i 6. u Aperturi, uspela je da u velikom finalu savlada Deportivo Laru i postane šampion Venecuele, iako su od prvog mesta bili udaljeni 13 bodova, istorija će reći da su oni šampioni, ali činjenice i ne potkrepljuju baš sve to. Glavna snaga ovog kluba je napadačka igra u formaciji 4-3-3 gde je napadačka trojka prošle sezone Luis Gonzales, Dany Febles i Anthony Blondell zadavala velike probleme odbranam protivnika, problem za tim biće upravo to što su Febles i najbolji strelac Blondell tokom pauze napustili klub. Loše su i počeli novo prvenstvo, posle pobede u prvom meču, zabeležili su 3 poraza i jedan remi. Ono što je primetno jesu i dalje problemi sa odbranom koja deluje dosta šuplje, a odlazak dva od tri najbolja igrača biće teško nadoknaditi.

Cero Porteno je jedan od najuspešnijih učesnika Kopa Libertadoresa koji ga nikad nije osvojio, ali je mnogo puta učestvovao u samoj završnici. Pred sam početak sezone tim je napustio trener Alvarez, a ulogu prvog stručnjaka preuzeo je Lus Zubeldia, koji će na raspologanju imati tim koji se već duži period nalazi u istom sastavu, osim krilnog napadača Colmana koji je otišao u MLS ligaša Orlando Siti. Glavna snaga tima biće argentinski napadač Diego Churin, kao i mladi Alfio Ovideo.

Diego Churin, prva zvezda paragvajskog tima!
Poslednjih 15 mečeva Cero Portena na gostovanjima u okviru Kopa Libertadores, ovaj tim nije slavio (od 28.04.2011. do 06.05.2016.). Ekipa Monagas po prvi put se plasirala u ovo takmičenje.

Neiskustvo domaćeg tima u ovom takmičenju jeste prednost Cero Portena koji će morati da se bori protiv ,,duhova prošlosti“ odnosno tradicije koja je poprilično negativna van njihovog stadionu u poslednjih par godina.

PREDLOG za klađenje: GG (oba tima daju gol) (kvota 1,95)


Nadamo se da će vam ovi tekstovi olakšati praćenje Kopa Libertadoresa i klađenje na mečeve koje se nalaze u ponudi, narednih dana očekujte još tekstova o timovima učesnicima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje