utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EURO: Italija – Engleska (najava i prognoza)

ITALIJA – ENGLESKA

Iako još uvek vidaju rane od poraza u baražu za Svetsko prvenstvo protiv Makedonije, Italija ulazi u ove kvalifikacije da se vrati na veliku scenu i ne doživi još jednu ,,blamažu“.

Međutim, svetlija slika za Italiju jeste da su čvrsto usmereni ka osvajanju titule Lige nacija nakon što su pobedili Englesku, Mađarsku i Nemačku, i tako zauzeli prvo mesto u grupi 3 Lige A. U junu ih očekuje polufinale protiv Španije. U svojim poslednjim prijateljskim utakmicama u novembru, pobedili su Albaniju 3-1, ali su izgubili od Austrije 2-0.

Italija ima izvanredne rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a poslednji put su izgubili na kvalifikacionoj utakmici 2006. godine, kada su poraženi od Francuske sa 3-1. Naime, Azuri su pobedili u svih poslednjih 14 utakmica kvalifikacija  i neporaženi su u 40 mečeva, a prethodni poraz bio je od Francuske sa 3-1 u 2006. godini.

Takođe, prošlo je 24 godine od kada su vladajući kontinentalni šampioni poslednji put izgubili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na domaćem terenu, a usijana atmosfera Napulja sigurno će doprineti naporima domaćina da produže ovaj impresivan niz.

Od selekcije Engleske dosta se očekivalo tokom Svetskog prvenstva u Kataru, ali su još jednom uspeli da razočaraju svoje navijače i ispadnu već u 1/4 finalu takmičenja. Nije se očekivalo da će biti većih prepreka na putu prema prvom mestu u grupi ili borbi za osminu finala sa Senegalom, ali drugi penal Harija Kanea protiv Francuske odenli su sve šanse ovog tima, a sada je javnost počela da sumnja u svog selektora.

Fudbalski savez međutim nastavlja da daje povjerenje 52-godišnjem treneru da okonča 57 godina bola, ali Southgate će uskoro voditi svoj tim u neistraženu teritoriju UEFA Nations League B nakon lošeg izdanje u prošlom. Međutim, engleska reprezentacija se može pohvaliti sa 17 pobeda iz poslednjih 18 kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo, s izuzetkom poraza od 2:1 od Češke u oktobru 2019. godine. Sautgejt bi mogao da postigne važan cilj jer bi sa pobedom nad Italijom u Napulju ostvario svoju 50. pobedu kao menadžer engleskog tima.

Engleska je u poslednjih šest susreta sa Italijom u svim takmičenjima ostala bez pobede, odigrala nerešeno u jednom meču i izgubila 1:0 od Azzurra u zaboravnoj sezoni UEFA Lige nacija 2022-2023.

Očekivana postava Italije: Donnarumma; Di Lorenzo, Acerbi, Romagnoli, Spinazzola; Barella, Verratti, Jorginho; Berardi, Retegui, Grifo

Kod Engleske se očekuje da počnu sledeći igrači: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Henderson, Rice, Bellingham; Saka, Kane, Grealish

Mišljenje urednika: Tradicija je u ovim mečevima u potpunosti na strani domaćina, očekuje se da Napolitanci naprave sjajnu atmosferu koja će se preneti sa mečeva Napolija i da maksimalno podrže tim, Engleska je svakako ozbiljan rival, al i po nama igra 1X&0-3 ne bi smela da ne prođe danas, po kvoti 1,88

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje